BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

Kaynak Holding'de önemli gelişme! El konuldu

Kaynak Holding’e ait 20 adresteki incelemeler tamamlandı. Aramalarda bazı evraklara el konuldu.

Abone ol

İstanbul’da Kaynak Holding'e bağlı 20 adreste yapılan aramalar sona erdi. Aramalarda bazı evraklara el konulurken, bilgisayarlardaki bilgilerin incelenmek üzere yedeklendiği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturm kapsamında Kaynak Holding'e bağlı İstanbul'daki 20 adreste gerçekleştirilen aramalar sona erdi.

20 ADRESTE İNCELEMELER TAMAMLANDI

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile vergi denetmenleri, Kaynak Holding'in Üsküdar ve Bağcılar'daki binalarının yanı sıra 20 adreste incelemeleri tamamladı. 

BAZI EVRAKLARA EL KONULDU

Soruşturma kapsamında holding binalarındaki bazı evraklara el konulduğu, bazı bilgisayarlardaki bilgilerin de incelenmek üzere yedeklendiği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLAMIŞTI

Kaynak Holding'in 7 şirketi hakkında yapılan ihbar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2014 yılında "Vergi Usul Kanununa muhalefet" suçundan soruşturma başlatılmış, bu kapsamda holdingin İstanbul'daki bazı adreslerinde arama yapılmıştı.

YARGITAY O KARARI BOZDU

Kaynak Holding avukatlarının itirazı üzerine Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi, arama ve el koyma işleminin kaldırılmasına karar vermiş, Yargıtay 19. Ceza Dairesi ise 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı usulsüz bularak bozmuştu. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı genişletmesi sonucu Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından aralarında 1 dernek ve 1 vakfın da bulunduğu Kaynak Holding’e bağlı 20 adrese ilişkin arama kararı çıkarılmıştı.