BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  GÜNCEL

Silopi'de sınırı geçmek isteyenlere ateş açıldı

KUZEY IRAK sınırını Hezil Çayı'ndan yüzerek geçmeye çalışan kamyon şoförlerine ateş açıldı. Olayda 4 kişi yaralandı.

Abone ol

Habur Sınır Kapısı'nda girişlerde sorun yaşayıp mağdur olduklarını ve Cizre'deki yakınlarından haber alamadıklarını söyleyerek, Kuzey Irak sınırı kaçak olarak Hezil Çayı'nı yüzerek geçmeye çalışan kamyon şoförlerine jandarma ateş açtı. Olayda 4 şoför yaralandı.

Geçen cuma gününden beri sokağa çıkma yasağı uygulanan ve cep telefonlarının çalışmadığı Cizre'deki yakınlarıyla iletişim kuramadıklarını söyleyen yaklaşık 500 kadar şoför, Türkiye - Irak sınırını oluşturan Hezil Çayı'na kadar gelerek, ellerindeki beyaz bezlerle yurda giriş yapmaya çalıştı. Sınırda güvenliği sağlayan Kapılı Jandarma Taburuna bağlı askerler, Hezil Çayını yüzerek Türkiye'ye gelmek isteyen şoförleri önce uyardı, ardından ateş açtı.

Açılan ilk ateşle yaralanan 4 şoför, arkadaşlarının yardımıyla Kuzey Irak'ın Zaho kentindeki hastanelere götürülürken, gruptan 50 kadarı Hezil Çayı'ndan Türkiye tarafına geçti, diğerleri geri döndü. 

Sınırı yasadışı yollardan geçerek yurda giren şoförlerin önü, zırhlı jandarma ekipleri tarafından kesildi. Askerler ile yapılan görüşme sonunda şoförler karşıya geri gitmeleri için ikna edildi. Kapılı Köyü'nde askerlerin gözetiminde şoförler, geldikleri yoldan tekrar sınırın karşı yakasına geçiş yaptı.
Sınırı kaçak yollardan geçen şoförlerden Ali Badur, "15 gündür Irak'ta bekliyoruz. Evlerimizden, çocuklarımızdan bir haber alamıyoruz. Ne oldu, ne bitti, bilmiyoruz. Peşmergeler de izin vermiyor. Kapı çalışmıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz? Mecburuz. Sınırı geçmek zorunda kaldık. Yetkililere sesleniyorum gelsinler bize bir çare göstersinler" dedi.