BIST 10.261
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.457,49
HABER /  GÜNCEL

O Özel Harekat polisini PKK mı kaçırdı?

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova'da Özel Harekat polisinin kaçırıldığı iddiasını yalanladı.

Abone ol

PKK'nın yayın organları yakaladığı teröristlere 'Türkün gücünü göreceksiniz' diye bağıran polis memurunun kaçırıldığı iddia etti. Ancak Hakkari Valisi Yakup Canbolat iddiayı yalanladı. Söz konusu kişinin akıl hastası raporlu birisi olduğu açıklandı.

O GÖRÜNTÜLERİN PERDE ARKASI ARALANDI

Hakkari Valisi Canbolat, bazı internet sitelerinde yer alan "Yüksekova'da bir özel harekat polisinin terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, terör örgütü PKK'nın, Yüksekova'da bir polisi kaçırdığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

PROVOKATİF AMAÇLI

Vali Yakup Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksekova ilçesinde bir özel harekat polisinin teröristlerce kaçırıldığı haberlerinin gerçek olmadığını söyledi.

Haberin provokatif amaçlı olduğunu kaydeden Canbolat, haberin, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik, kasıtlı olarak yapıldığını ifade etti.

"NE YAPTI ULAN BU DEVLET SİZE"

Yüksekova'da bir şantiyeye yapılan baskının görüntüleri Youtube'da yayınlanmıştı.

Yayınlanan videoda bir özel harekât timinin, yüz üstü elleri arkadan bağlanmış ve yan yana dizilmiş işçilere, "Ne yaptı lan size bu devlet? Hepinizi tanıyorum ben. Kim ki hainlik yapıyor karşılığını görecek! Türk'ün gücünü göreceksiniz!" dediği görülüyordu.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre, PKK'lılar şantiyeye baskın yapan birliğin sorumlusu olan ve ilgili konuşmayı yapan Özel Harekat Başkomiseri Ersin Demirel'i yakaladıklarını iddia etti ve fotoğrafını yayınladı.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANINDAN YALANLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank, söz konusu iddiayı yalanlayarak Twitter hesabından "Sordum emniyette Ersin Demirel diye bir memur yokmuş" diye yazdı.

"RAPORLU BİRİSİNİ POLİS DİYE BULMUŞLAR"

Varank sosyal medya hesabından daha sonra "PKK medyası, Amed Dicle kod adlı propagandacısı panik halde! Akıl sağlığı olmayan raporlu birini polis diye bulmuşlar" notunu paylaştı.

screen-shot-2015-09-10-at-10.19.53-am.png