BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan gençlere 1 Kasım'da oy çağrısı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde, "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde gençlere seslendi.

Abone ol

 Ankara'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde, "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde gençlere seslenen Davutoğlu, "İlk kez oy kullanacak gençlerimize hayatlarına anlam katarak şekilde oy kullanmalarını istiyoruz." dedi.

Tek bir oy ile geleceğini ve ülkenin geleceğini değiştirebilirsin diyen Başbakan Davutoğlu gençleri 1 Kasım' da sandık başına çağırdı.

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar....

Genç insan hukuksuzluğun tam karşısında yer alır. Acaba bunun sonucu ne olur, biraz bekleyeyim diye düşünmeyin. Ayağa kalkın ‘biz buradayız bizim olduğumuz yerde adaletsizlik karşısında susulmaz’ deyin. Biz varsak son nefesimize neferimize kadar, adaletle mücadele tüm dünyada egemen olacaktır.  Tabi ki hakikatle ilişkimiz genç orta yaşlı olmakla ilgili değildir, asıl olan hakikatle münasebetimizdir. Bakın sadece gerçeklik demiyorum. Hakikat ve gerçeklik arasında fark vardır.

BİR ARKADAŞIMIZ GELİP ‘HER GÜN SALDIRIYA UĞRUYORUZ, SEN İSE OKUYORSUN’ DEMİŞTİ

Çok ümitsizliğe kapılmış bir ortamda... Evde kitap okurken bir arkadaşımız gelmişti. ‘Her gün saldırıya uğruyoruz, sen ise okuyorsun’ demişti.
Yarın yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorduk. Ama bildiğim bir şey var. Ama yaşarsam 40 yaşında dünyaya ve insanlığa hitap edecek birikimi şimdiden oluşturmak istiyorum. O zamanlar çılgınca okuyarak, kendimizi bir şeye hazırlamamız lazımdı. Ve Stratejik Derinliği o yıllarda yazdım. 
Rüyalarınıza hülyalarınıza hiç sınır koymayın. O çok bilmiş orta yaşlılar, statükocular diyeyim, gerçeklik var bunları kabul et ve bununla yaşa. Bize dış politikada şöyle eleştirenler oldu "rüya görüyorlar" diyenler oldu. 

RÜYALARI OLMAYANLAR UTANSIN 

Bizim hayal gördüğümüzü iddia edenlere karşı söylediğimiz çok net bir ifade vardı. Evet bizim bu ülke için, bizim bölge için, Ortadoğu, balkanlar için bütün insanlık için hayallerimiz var. Uykumuzu kaçıran rüyalarımız var. Hayalleri, rüyaları olmayanlar utansın.

Örgün eğitim elbette şart. Ama alternatif eğitim de hakkıyla yetişmek için şarttır. Her üniversite öğrencisi müfredata tabii. Bazen müfredatları aşmak gerekiyor, disiplinel sınırları kırmak gerekiyor. Ben çift anadalı ilk yapan öğrencilerden biriyim Boğaziçi'nde. İyi bir ekonomist olmak için tarih bilmek şart, iyi bir siyasetçi olmak için felsefe bilmek şart. 

Bugünlerde çok medeniyet kavramı üzerinde yazıyoruz çiziyoruz ama her birinizin medeniyet kavramına bakışını doğru şekilde ifade etmesi önemli. Bunlar üniversiteler liselerde tam olarak verilmeyebilir. En iyi öğretmen bazen, aynı yaşıtların arkadaşların birbirine öğretmenlik yapmalarıdır.
Okullardan çıkar, İstanbul'da Beyazıt kahvesindeki kahvelerde, bazıları bilardo oynarken biz 10 arkadaş oturup batılılaşma konusunda tartışmalar yapardık. Sigara içilen ortamlarda vesaire...

Şimdi zikretmek açısından, arkadaşın birbirini nasıl eğittiğini... Tartışmalar yapardık, performansımızın artması için bazen ikili üçlü arkadaşlarla Sirkeci'den Bakırköy'e kadar yürür, bir arkadaşım soru sorar ben yanıtlardım, sonra ben sorardım o söylerdi. 

"ŞUNU BİLİN Kİ..."

Şunu bilin ki sizi gerçek anlamda yetiştirecek şey arkadaşlarınızla birlikte kurduğunuz küçük halkalar, sohbet gruplardır. 

İnşallah daha nice dersler yapacağız. İşte burada doğu batı ayrımı yapmadan bütün insanlığı kuşatacağız. Bizler yıkmaya değil inşa etmeye geliyoruz. Sevgili gençler size büyük sorumluluklar düşüyor. Kendinizi büyük ideallerden kopararak siyasetin dar dehlizlerine sokarmayın. İlk kez oy kullanacak gençlerimize hayatlarına anlam katarak şekilde oy kullanmalarını istiyoruz. Ülkemizin üzerine giydirilen deli gömleğini yırtıp atmamız ve prangalarımızı kırıp atmamız gerekiyor.

AK PARTİ TARİHE GEÇTİ

AK Parti'den önceki günlerde umutlar azalmış ülke zayıflamıştı. AK Parti'de girdiği ilk seçimde birinci parti olarak tarihe geçti. Büyük siyasi sosyal ve ekonomik reformlarla Türkiye'yi şaha kaldırdık. Demmokratik istikrarımızla gurur duyuyoruz.

İnşallah daha nice dersler yapacağız. İşte burada doğu batı ayrımı yapmadan bütün insanlığı kuşatacağız. Bizler yıkmaya değil inşa etmeye geliyoruz. Sevgili gençler size büyük sorumluluklar düşüyor. Kendinizi büyük ideallerden kopararak siyasetin dar dehlizlerine sokarmayın. İlk kez oy kullanacak gençlerimize hayatlarına anlam katarak şekilde oy kullanmalarını istiyoruz. Ülkemizin üzerine giydirilen deli gömleğini yırtıp atmamız ve prangalarımızı kırıp atmamız gerekiyor.

"TÜM GENÇLERİMİZİ SANDIK BAŞINA DAVET EDİYORUZ"

Tek bir oy ile geleceğini ve ülkenin geleceğini değiştirebilirsin. Hangi düşünceye sahip olursa olsun bütün gençlerimizin sandık başına gitmenizi istiyoruz. Sizler şanslı nesillersiniz. Eski Türkiye'de korkular vardı. İstiklal marşımız korkma diye başlamasına rağmen ülkemizde korkulacak birşeyler hep olurdu. Hep bir ayrımcılık vardı. Herhangi bir gencimize biri ayrımcılık yaparsa onun karşısında ilk olarak duracak benim. 13 yılda sizler için büyük adımlar attık.