BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan flaş Azerbaycan mesajı! 78 milyon...

Dünyanın gözü Azerbaycan ve Ermenistan sınırında...İki ülke büyük bir savaşın eşiğine geldi. Ermenistan'ın saldırılarını lanetleyen Başbakan Davutoğlu grup toplantısında dünyaya mesaj gönderdi. ''Türkiye, 78 milyon olarak Azerbaycan'ın yanında...''

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündemi değerlendiren Davutoğlu Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan gerginlikle ilgili sert mesajlar verdi. Ermenistan'ın saldırılarını lanetleyen Davutoğlu Azerbaycan'a 'yanındayız' mesajı vererek şu açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE ERMENİSTAN SALDIRILARINI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Dağlık Karabağ'daki Ermenistan'ın saldırılarını yakından takip ediyor ve lanetliyoruz. Azerbaycan'ın haklı davasına desteğimize bugünden sonra da devam edeceğiz.

78 MİLYON AZERBAYCAN'IN YANINDA

Can Azerbaycan'ın işgal altındaki tüm toprakları kurtulana kadar biz de 78 milyon olarak Azerbaycan'ın yanında olacağız. Can Azerbaycan'ın kaybettiği her şehit bizimdir. Bütün dünya bilmelidir ki Türkiye, Ermenistan'ın saldırganlığı karşısında can Azerbaycan ile omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir.

Bize ne baskı yaparlarsa yapsınlar, AK Parti teşkilatı tüm gücüyle ayaktadır ayakta olacaktır. 

TERÖR ÖRGÜTÜ AK PARTİ'YE SALDIRIYOR

Terör örgütü AK Parti'ye saldırıyor, biliyorlar ki AK parti grubu tüm Türkiye'yi temsil ediyor. Bize ne baskı yaparlarsa yapsınlar, AK Parti teşkilatı tüm gücüyle ayaktadır ayakta olacaktır. Terörle mücadele kapsamında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"KORKMADIK, ASLA DA KORKMAYACAĞIZ"

Doğu ve Güneydoğu'da insanlarımız terör örgütüne asla destek olmayacaklarıını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Halka zulüm eden terör örgütüne asla geçit vermeyen Diyarbakırlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Öyle ki biz gitmeden önce günlerce bizi protesto etmek için gösterilere çağırdılar. Başbakan Diyarbakır'a geliyor kepenk kapatın dendi. Halk ise Başbakan Ankara'dan geliyor dediler ve bağırlarını açtılar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz asla korkmadık, asla da korkmayacağız.

"SUR DA, DİYARBAKIR DA SONSUZA KADAR BU VATANIN BİR PARÇASIDIR"

İnsanların eline silah vererek canlara kastedenler bizi birbirimizden ayıramaz. Biz teröre karşı da terörün açtığı yaraları sarmak için de vatandaşlarımızın yanındayız. Medeniyetimizin ışık şehiri Diyarbakır'ı asla onlara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Nasıl yüreğimiz son ana kadar ayrılmaz bir parçaysa Sur'da Diyarbakır da bu vatanın ayrılmaz bir parçasıdır. 

"SUR'UN YENİDEN YAPILANMASINDA 3 ÖNCELİĞİMİZ VAR"

Birinci önceliğimiz Sur'daki vatandaşlarımız ev sahibi yapmak, ikinci önceliğimiz Sur'un tarihi dokusunu koruyarak yeniden imar etmektir. Üçüncüsü ise ticaret erbabının ticaretini canlandırmaktır. Çarşı kültürü özenle korunacak ve Diyarbakır mimarisine uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek. 

"DİYARBAKIR'DAN IRAK VE KKTC'YE DİREK UÇUŞ BAŞLIYOR"

10 Nisan'da hem Erbil'e 1 Mayıs'ta da Ercan Havalimanı'na uluslararası seferler başlatıyoruz.  Hem Irak'a hem de KKTC'ye uçuşlar başlayacak. Böylelikle Diyarbakır Havalimanı uluslararası bir kimliğe sahip olacak. 

"TERÖRDEN GERİ DÖNÜŞ YOKTUR, ASLA DA OLMAYACAKTIR"

AK Parti iktidarları olarak teröre karşı güvenlik enstrumanları ile siyaseti birlikte işletmeye çalıştık. Biz demokratik adımlarla huzur ortamı oluşturmayas çalışırken terör örgütü hendekler kazdı. Türkiye'nin terör belasından kurtulması içn hükümetimiz istikrarlı bir siyaset yürütmüştür ve milletimiz de destek vermiştir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla da olmayacaktır.