BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Deniz Baykal'a teşekkür

Bahbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'de YPG/PYD'ye karşı düzenlenen operasyonları doğru bulduğunu açıklayan Deniz Baykal'a teşekkür etti.

Abone ol

Babbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada Deniz Baykal'ın sözlerine değindi.

Suriye'de YPG/PYD'ye karşı düzenlenen operasyonları doğru bulduğunu açıklayan Deniz Baykal'a teşekkür eden Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

BAYKAL'IN TAVRI DEVLET ADAMINA YAKIŞIR BİR TAVIR

Muhalefet partileri destekleyeceklerine, gündelik siyasi polemiğe malzeme yapmaktadır. Sayın Baykal bir devlet adamına yakışır şekilde konuştu, teşekkür ediyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak bu durum karşısında ciddi bir tutum takınamadı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 5 yıllık Suriye çizgisinde vicdan değil, Esad'ın elini sıkanlar görürsünüz.

BAYKAL: OPERASYONU DOĞRU BULUYORUM

PYD de Türkiye'nin güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor. Bunun için de Kürt olmayan Arap köylerini göç etmeye mecbur ediyor, nüfus yapısını değiştiriyor, orada kendi oyununu oynuyor.
tutmak için YPG'ye düzenlediği operasyonu doğru bulduğunu açıklamıştı.

"PYD ARAP KÖYLERİNİ GÖÇE MECBUR EDİYOR"

Dünyaya IŞİD'e karşı mücadele ediyoruz diyor, aslında kendi amacını gerçekleştirmeye çalışıyor. PYD de Türkiye'nin güneyindeki Suriye sınırında kantonları birleştirmeye yöneliyor. Bunun için de Kürt olmayan Arap köylerini göç etmeye mecbur ediyor, nüfus yapısını değiştiriyor, orada kendi oyununu oynuyor. Yani IŞİD'e karşı PYD'nin bir mücadele vermesi söz konusu değil.

''OLAY HALEP OLAYIDIR, OLAY Şİİ KUŞATMASIDIR''

"Niye göçüyor insanlar? Orada Halep'te bir katliam var. Tarihi kimliği değiştirecek süreç yaşanırken 'durun', 'bekleyin' veya 'izleyin' demek doğru olmuyor. O hattın açık olması Halep'ten bir göç dalgasının yönelmemesi açısından çok önemli. Olay PYD olayı değil, Halep olayıdır. Olay Şii kuşatmasıdır.''