BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan çok net terör mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadelede taviz verilmeyeceğini söyledi. Musul'daki Türk varlığının, bölge terörden temizleninceye kadar süreceğini ifade eden Davutoğlu, yeni anayasa için muhalefete çağrı yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'daki Türk varlığının, terör tehdidi olduğu sürece orada devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin darbe dönemi imalatı bir anayasayla yönetilmenin ayıbını daha fazla taşıyamayacağını ifade eden Davutoğlu, vesayetçi anlayışların tadavülden kalkması için yeni anayasanın şart olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, Yeni Türkiye Yolunda programındaki konuşmasında, yeni anayasa vurgusu yaptı. Darbe dönemi imalatı bir Arayasa'nın Türkiye için ve demokrasisi için büyük ayıp olduğunu söyleyen Davutoğlu, AK

Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi bizim için son derece önemli. Hükümet olarak önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği müktesebatına uyum sürecini hızlandırmakta da kararlıyız. 

Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde pek çok hükmün değiştirildiğini yine de köklü bir değişikliğe ihtiyaç bulunduğunu anlattı. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

"Millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışları tam manasıyla tedavülden kaldırmanın yolu yeni anayasadır. Yeni Meclisimiz bu tarihi görevi yerine getirmelidir. Bu konuda sadece Meclis'teki siyasi partilerle değil Meclis'te yer almayan partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle istişareyi esas alıyoruz.

MUHALEFET LİDERLERİYLE GÖRÜŞME

Bunun bir ilk adımı olarak bu hafta başında başta yeni anayasa çalışmaları olmak üzere önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı görüşmek üzere siyasi partilerden randevu talep ettik. 30 Aralık ve 4 Ocak'ta Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlarıyla biraraya geleceğiz. İnanıyorum ki bu görüşmelerden Türkiye için hayırlı neticeler alacağız.

"VİZE SERBESTİSİ SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yine çok özel önem verdiğimiz, vatandaşlarımız için vize serbestisi sürecinin de takipçisi olacağız.

Değerli vatandaşlarım, inşallah en geç 2016 Ekim'ine kadar Schengen Bölgesine vizesiz seyahat imkanına kavuşmuş olacaksınız. Hayırlı olsun, artık konsolosluklar önünde uzun sıralar, kuyruklar beklemenin dönemi kapanıyor.

"SURİYE'DEKİ OLUMSUZLUKLAR TÜRKİYE'YE ETKİLİYOR"

Suriye ve Irak'ta yaşananlar bu iki ülkeye olan sınırlarımızda ciddi sorunlara sebep oluyor. Suriye'de uzun zamandır bir otorite boşluğu var ve kargaşa yaşanıyor. Başta mülteciler meselesi olmak üzere Suriye'de yaşanan her olumsuzluk ülkemizi etkiliyor. Birçok ülke yaşanan bu kargaşayı artıracak şekilde bölgeye müdahil olmaya çalışıyor.

"MUSUL KURTARILINCAYA KADAR SÜRECEK"

Bizim bölgeye ilave olarak gönderdiğimiz askerimizin temel amacı, DEAŞ'a karşı orada görev yapan eğiticilerimizi ve eğitilen Musulluları daha iyi koruyabilmektir. Terör tehdidi olduğu sürece oradaki varlığımızı hiçbir şekilde tehlikeye atmayacak tarzda teyakkuz halinde olmaya devam edeceğiz.

TERÖRLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK

Terör örgütü Doğu ve Güneydoğu'daki bazı ilçelerde vatandaşlarımızın hayatını hiçe sayarak saldırılar gerçekleştiriyor, hendekler kazıyor, barikatlar kuruyor, camileri, okulları yakıyor, sivilleri kendine kalkan yapıyor. Terör örgütü, güvenlik güçlerimizle vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeyi hedefleyen kirli hesaplar içindedir. Terörle mücadeleden asla taviz vermeyecek ve bu illeti bu topraklardan mutlaka temizleyeceğiz."