BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

Her şey bu çocukların tebessümü için

Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği, mülteci ailelerin tebessümü için bir kez daha yollara düşüyor. Dernek üyeleri Şanlıurfa'nın ardından yeni yılın ilk günlerinde ise İzmir'in Torbalı ilçesinde olacak.

Abone ol

Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği, mülteciler için 30 Aralık'ta Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gidiyor. Tamamen sivil bir hareket olan dernek, toplanan yardım malzemelerini sokakta kalan mültecilere ulaştıracak.

Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği Genel Başkanı Şakir Altıntaş, 2011'de faaliyetlerine başlayan Birlik ve Dayanışma Grubu'nun, Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kalan mültecilere yardım için Şanlıurfa ve İzmir'e gideceklerini söyledi. 

ADIYAMAN'DAN SONRA ŞANLIURFA

Adıyaman`da 648 mülteci aileye battaniye ve soba dagıtımının yapıldığını söyleyen Altıntaş, 30 Aralık Çarsamba günü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen mülteciler için bölgeye gideceklerini söyledi. Altıntaş, Mülteciler için 1,5 ton kuru bakliyat, 500 kg çocuk bezi, 500 kg kadın pedi, 300 kişilik hijyen paketi, 100 adet piknik tüpü, 50 adet tüplü ısıtıcı, 200 batteniye, 60 paket bebek bezi, 17 paket bebek maması, 10 adet gofret ve 1300 çift çoraptan oluşan paketlerin, ilçe belediyesi tarafından İlk Adım Yaşam Merkezi'ne teslim edileceğini açıkladı.

İZMİR'DE MÜLTECİLERİN DURUMU

Açıklamasında İzmir'in Torbalı ilçesinde mülteciler oluşturulan ve devlet kontrolünün olmadığı çadır kentteki mülteciler için ilçeye gidileceğini de ifade eden Altıntaş, 2-3 Ocak 2016 tarihinde bölgedeki mültecilere yine çeşitli yardım paketlerinin dağıtılacağını anlattı.