BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  GÜNCEL

Sur'dan atılan roket özel hastaneye isabet etti!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. atılan roket mermisi, Yenişehir'de hastanenin çatısına düştü.

Abone ol

DİYARBAKIR 'ın merkez Sur İlçesi'nde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sürerken, bugün Sur ilçesinden atılan roket mermisi, Yenişehir'de hastanenin çatısına düştü.

Olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Sur ilçesinde 2 Aralık'ta ilan edilen ve bir gün ara ile devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürerken, zaman zaman silah ve patlama seslerinin geliyor.

SURLARIN İÇİNDEN ATEŞ AÇILDI

Bugün saat 12.00 sıralarında Sur İlçesi'nde ilk belirlemelere göre surların içinden roketatarla ateş açıldı.

HASTANENİN ÇATISINA ROKET İSABET ETTİ

Sur dışında Yenişehir İlçesi sınırları içindeki özel bir hastanenin çatısı isabet aldı. Büyük gürültüyle patlayan roket mermisi hastane binasında hasara neden olurken, şans eseri can kaybı ve yaralanan olmadı.

OLAY YERİNDE İNCELEME BAŞLATILDI

Olaydan sonra polis ve olay yeri inceleme ekipleri Dağkapı Meydanı'nın karşısında bulunan özel hastanede inceleme başlattı.

MARDİN'DE 4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesinde 4 PKK’lının öldürüldüğü olaya ilişkin açıklama yaptı.

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Dargeçit ilçesi Yılmaz ve Kuşluca mahalleleri arasında kalan bölgede PKK mensupları ile çatışma çıktığı belirtildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Çıkan çatışmada 4 PKK'lının öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, PKK mensupları ile birlikte 2 adet M16 silahı, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet bixi makineli tüfek, 2 adet telsiz, 1 adet dürbün, 6 adet el bombası, 1 adet hücum yeleği, çok sayıda şarjör ve mühimmatın ele geçirildiği ifade edildi.

BARİKATLAR YIKILDI

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 155 barikat ve 124 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi, bin 567 ev kontrol edildi. Yüzden fazla teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti yönetiyor. 

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde teröristlere yönelik operasyonları sürüyor.

Cizre'deki "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" ve Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları kapsamında güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık "sıcak temas" sağlanıyor.

100'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bölücü terör örgütü üyesi 100'den fazla kişinin etkisiz hale getirildiği operasyonu 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti sevk ve idare ediyor. Harekat merkezinden anlık bilgileri ve gelişmeleri takip eden Orgeneral Huduti, operasyonların sürdüğü Silopi ve Cizre ilçelerine sık sık gidiyor. Buralarda operasyonları yerinde izleyen Huduti, birlikleri denetliyor.

PATLAYICILAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonlarda terör örgütü üyelerince mahallelerde oluşturulan barikatlar da etkisiz hale getiriliyor. Bu kapsamda Cizre'de 53 ve Silopi'de 102 barikat yıkıldı. Teröristlerce yerleştirilen, Silopi'de 88 ve Cizre'de 36 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, Cizre'de 399, Silopi'de bin 168 olmak üzere bin 567 evi kontrol etti. Operasyonlarda 15 terörist yakalandı.

3 BUÇUK TON AMONYUM NİTRAT BULUNDU

Patlayıcı yapımında kullanılan 3,5 ton amonyum nitrat bulundu

Güvenlik güçleri, Nuh Mahallesi'nde bulunan evdeki aramada bomba yapımında kullanılan 3 bin 500 kilogram amonyum nitrat ile çok sayıda değişik şekil ve ebatlarda patlatılmaya hazır düzenekli tüpler ele geçirdi.

SUR