BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

PKK'lının üzerinden öyle notlar çıktı ki

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde önceki gün etkisiz hale getirilen PKK'lı 3 teröristin üzerinden keşif notları çıktı

Abone ol

Şehitlik Mahallesi'nde önceki gün kontrol amacıyla yanlarına yaklaşan polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunmaları sonucu etkisiz hale getirilen 3 teröristin üzerinde yapılan aramada 3 tabanca, 4 şarjör ve koltuk altı tabanca kılıfının yanı sıra pusu amaçlı hazırlandığı değerlendirilen iki keşif notu bulundu.

Teröristlerin, "keşif" başlığıyla tuttukları notta polis servis araçlarının hangi saatte nereden geçtiğine ilişkin bilgiler yer alıyor.

ÇELİK YELEK AYRINTISI

Yunus ekibindeki iki polis memurunun da takibe alındığının anlaşıldığı notlarda, polislerin yemek yedikleri yerler ve çelik yelek giyip giymediklerine ilişkin detaylar da bulunuyor.

SERVİS ARAÇLARININ KAVŞAKLARDA VE KIRMIZI IŞIKTA BEKLEME SÜRELERİ NOT EDİLMİŞ

Ayrıca, notlarda polis lojmanlarındaki kulübelerde görevli bekçi ve polislerin sayısı ile servis araçlarının kavşaklarda ve kırmızı ışıkta bekleme sürelerine ilişkin bilgiler de dikkati çekiyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 24 Aralık'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, kaçan 3 terörist yakalanmıştı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden Sezgin Demirok'un, Yeni İhya Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın yaşamını yitirdiği saldırının faili olduğu belirlenmişti.