BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.435,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ünal'dan operasyon cevabı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili konuştu, hendek ve mayınlarla hak arayışı yapanlara devletin gereğini yapacağını söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, silahla özyönetimcilik oynanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde, demokrasi ve hak arayışının hendek kazılıp, mayın döşenerek aranmayacağını ifade eden Ünal, bu girişimler karşısında devletin gereğini yapacağını söyledi.

Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti. Birilerinin bu topraklarda "özyönetim" hayalleri kurduğunu söyleyen Ünal, bu hayalleri

Bu millet sadece ve sadece Allah'ın önünde rükuya eğilir, başka hiçbir yerde rükuya eğilmez.

kuranlar Maraş'ın neden Kahraman, Antep'in neden Gazi, Urfa'nın neden Şanlı olduğunu bilmediğini söyledi. İşte Ünal'ın açıklamalarından satır başları;

"ZANNEDİYORLAR Kİ BU ÜLKEYİ BÖLERİZ"

"Bunlar zannediyorlar ki 'iki tane hendek kazarsak', masum '3 çocuğu, 15-16 yaşındaki birkaç genci kandırıp, o gençlere taş attırır, ellerine silah verirsek bu ülkeyi böleriz.' 40 yıldan beri dağda beyinleri betonlaşmış, şiddetten, silahtan ve ölümden başka bir şey bilmeyen terör baronları, zannediyorlar ki 'bu ülkeyi böleriz'. Bir insanın kalbi bölünür mü? Anadolu bizim kalbimizdir, kalbimiz. Biz kalbimizi hiç böldürür müyüz?

"DEVLET GEREĞİNİ YAPAR"

Bu ülkede birileri çıkmış silahla özyönetimcilik oynamaya başlıyor. Buna müsaade etmeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir demokrasisinde hak arayışı adına hendek kazılıp mayın döşenmez. Yaparsan devlet gereğini yapar" diye konuştu.

"BUNLAR FETÖ GİBİ"

Sana Meclis'in yolu açık mı? Açık. Her türlü hak arayışı imkanın var mı? Var. O zaman siyaset kurumu aracılığıyla sorununu çözeceksin. Siz zannediyor musunuz ki bunlar bir hak arayışı yüzünden bunu yapıyorlar. Hayır, bunların Kürtlerle bunların herhangi bir halkla alakası yok. Bunların derdi tıpkı Fetullah terör örgütü gibi... Bunların hepsi, Türkiye'yi ayağa kaldırma çabamızı engellemek için kullanılan piyonlar."