BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan CHP koalisyonu itirafı 'İhanetle suçlandım'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı koalisyon görüşmesi için bazı AK Partililer tarafından "ihanetle suçlandığı'nı dile getirdiği iddia edildi.

Abone ol

AK Parti ile CHP arasında 1 saat 35 dakika süren son koalisyon görüşmesinden Türkiye'nin beklediği koalisyon haberi çıkmadı. Uzlaşının çıkmadığı dünkü görüşmede, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na CHP ile koalisyon sürecini, “İhanetle suçlanacak kadar baskı altında” yürüttüğünü söylediği ileri sürüldü.

DAVUTOĞLU'NA BASKI

Habere göre, Davutoğlu, CHP ile yaklaşık 35 gündür yürüttüğü görüşme sürecinin ne kadar büyük bir baskı altında gerçekleştiğini, CHP ile görüşen heyetin başkanı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’le kendisinin “CHP ile yürüttükleri koalisyon görüşmeleri nedeniyle ihanetle bile suçlandıklarını” dile getirdi.  

Davutoğlu’nun bu ifadesi, “Biz koalisyonu istediğimiz için değil, sadece bu kadar uzun süre görüştüğümüz için bile ihanetle suçlandık” şeklinde algılandı.

davutoglu-kilicdar.jpeg

KOALİSYON BU YÜZDEN Mİ KURULAMADI?

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre, görüşmede Davutoğlu, CHP ile eğitim ve dış politika konusunda çok büyük anlaşmazlık yaşandığını belirtirken uzun süreli bir koalisyon kurulmasının AK Parti tabanı tarafından istenmiyor oluşu yüzünden de gerçekleşemediğini anlattı. Davutoğlu, partideki bu tabloyu tanımlarken özellikle AK Parti’de öteden beri başka bir partiyle seçim takvimi dışında bir koalisyonun kesinlikle istenmediğine ilişkin önemli bir cümle de kurdu.