BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

KCK talimat verdi 7 ilçe özerklik ilan etti

KCK'nın Silopi, Cizre, Nusaybin ve Şırnak'ta özyönetim ilan edildiğini duyurmasından ardından Yüksekova, Bulanık ve Varto ilçelerinde de özyönetim ilan edildi.

Abone ol

KCK Eş Başkanlığı, "Silopi, Cizre, Nusaybin ve Şırnak'taki halk meclislerinin özyönetim ilan ettiğini" duyurdu. Açıklama sonrasında Hakkari'nin Yüksekova ve Muş'un Bulanık ile Varto ilçelerinde de özyönetim ilan edildi.

KCK: DEVLET KURUMLARINI TANIMAYACAKLAR

KCK tarafından dün (12 Ağustos 2015) yapılan açıklamada "Silopi, Cizre, Nusaybin ve Şırnak halk meclisleri bundan sonra devlet kurumlarını tanımayacaklarını ve onlarla hiçbir işlerinin olmadığını, kendi işlerini kendilerinin yapacağını; kendi özyönetimlerini kuracaklarını ilan etmişlerdir. Özyönetimlerine saldırıldığı takdirde meşru öz savunma haklarını kullanacaklarını açıklamışlardır." denildi.

ŞIRNAK HALK MECLİSİ ÖZYÖNETİM İLAN ETTİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde biri polis, dört kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından hafta başında toplanan ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) de içinde olduğu Şırnak Halk Meclisi, 10 Ağustos 2015'te "özyönetim" ilan ettiğini açıklamıştı.

"DEVLETİ REDDETMİYORUZ AMA KURUMLARININ MEŞRUİYETİ YOK"

Halk Meclisi'nden yapılan açıklamada, Suruç saldırısının ardından "AKP hükümeti Kürdistan'a savaş ilan ettiği" iddia edilerek "Son olarak Silopi'de halkımıza yönelik topyekun imha saldırılarında, 3 masum insanımızı katletmiştir. Gerçekleştirilen bu katliam karşısında biz Şırnak Halk Meclisi olarak, devleti reddetmeyip, ancak bu şekilde devletin kurumlarıyla yürüyemeyeceğimizi, bunun için kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşruiyetini kaybetmiştir. Bu şekli ile devletin hiçbir atanmışı bizi yönetmeyecektir. Bundan sonra halk olarak özyönetimimizi esas alarak, demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz" denildi.

10 ADRESE OPERASYONDA, 3 GÖZALTI

Açıklamanın ardından DBP İl Başkanı ve parti yöneticilerinin evlerinin de aralarında bulunduğu 10 adrese düzenlenen operasyonlarda bir belediye meclis üyesi ile iki DBP yöneticisi gözaltına alındı.