BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'na Erivan'da şok protesto

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Erivan'da protesto edildi.

Abone ol

ERMENİSTAN’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Karadeniz ülkeleri Ekonomik İşbirliği (KEİ) toplantısına katılmak üzere bu ülkeye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantının yapıldığı otelin önünde sabah saatlerinde bir grup tarafından protesto edildi.

Grup ermeni soykırımının Türkiye tarafından kabul  edilmesini istediklerini belirterek, döviz ve pankart  taşıyıp slogan attı. Bakan Davutoğlu protestocuların  bulunduğu değil otelin diğer kapısından içeri alındı.  (KEİ) toplantısı Karadeniz ülkelerinden dışişleri  bakanlarının katılımıyla devam ediyor.


ZİYARETTE SÜRPRİZ İSİMLER


Ziyarette Davutoğlu’na eşlik eden gazeteciler  arasında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober  Koptaş ve Star Gazetesi yazarı Markar Esayan da var.

Heyetin asıl sürprizi ise Konya doğumlu ve şu anda Fransa vatandaşı olan Samson Özararat. Kendisi 90’lardan bu yana Türk-Ermeni yakınlaşması üzerine çalışanların yakından tanıdığı bir isim. Yakın zamana kadar Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü İş Konseyi’nde Ermenistan’ı temsil eden Özararat’ın şu anda resmi bir görevi bulunmuyor. Ancak Özararat’ın uzun zamandır arabuluculuk çabalarına aktif katkı yapan önemli isimlerin başında olduğu sır değil. Yıllar önce Türk vatandaşlığından çıkartılan ve şu anda Fransa’nın Nice şehrinde yaşayan Özararat’ı uçağına davet eden Davutoğlu’nun bu jesti, Erivan’a bu kısa ziyaret sırasında uzatılmaya çalışılan elin sembollerinden biri. Zira Ankara bu ziyaretle Erivan-Bakü arasında yıllardır müzakere edilen barış için yaratıcı bir çözüme arabuluculuk etmeye hazır olduğu mesajı verecek.

Bu arada Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bugün öğle saatlerinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan ile başbaşa görüşme yapması bekleniyor.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER:

buyuk.20131212104144.jpg

İŞTE O ANLAR: