BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  DÜNYA

Maymunların kar şaşkınlığı

Bursa Zoo Park’ta geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi. Annesinin kucağından inmeyen minik maymun, ilk ...

Abone ol

Bursa Zoo Park’ta geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi. Annesinin kucağından inmeyen minik maymun, ilk defa gördüğü karı şaşkın bakışlarla izledi.
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi Bursa Zoo Park’taki maymunlar yavru sevinci yaşıyor. Geçen hafta dünyaya gelen sevimli Habeş maymununa, ‘Kardelen’ adı verildi. Annesinin kucağından inmeyen Kardelen ile birlikte babun olarak da bilinen Habeş maymunları ailesinin birey sayısı 16’ya yükseldi. Annesinin ve bakıcılarının üzerine titrediği Kardelen’in sağlık durumunun iyi olması herkesi sevindirdi.
Minik Kardelen, 6 aylık kardeşi Damla ile birlikte ilk defa gördükleri karı şaşkın bakışlarla izledi. Kardelen’in atılan meyvelere koşan annesinin kucağından düşmemek için sıkı sıkı sarıldı. Ayrıca yavrularına sıkı sıkı bağlı olan iki anne babunun dostluğu ve meyve paylaşımı dikkatlerden kaçmadı.

“ONLARIN MUTLULUĞU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
Hayvanat bahçesinin veteriner hekimi Dr. Hatice Karakuzulu ise doğumların yıl boyu devam ettiğini ifade ederek, “Hayvanlarımız uygun ısınma, beslenme ve barınma şartlarında olduğu zaman kış mevsiminde bile doğum yapabiliyor. Kış mevsiminin ortasında maymun ailesine yeni bir maymunumuz daha katıldı. İsmini de kar sebebiyle ‘Kardelen’ koyduk. İnşallah bahçemizi büyüterek devam edeceğiz. Onların doğum yaparak ailelerini büyütmesi, mutlu olduklarının göstergesidir. Biz ekip olarak da onların mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. 15 taneydiler. En son doğan Kardelen ile birlikte maymun sayımız 16’ye yükseldi” dedi.
(İHA)