BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  DÜNYA

Gezi Davası gergin başladı

Kayseri’deki Gezi Parkı olaylarına karıştıkları iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan 161 sanığa destek vermek için toplanan grup, tüm uy...

Abone ol

Kayseri’deki Gezi Parkı olaylarına karıştıkları iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan 161 sanığa destek vermek için toplanan grup, tüm uyarılara rağmen eski adliye binası önünde oluşturulan güvenlik alanına girmeye çalışınca polisin müdahalesiyle karşılaştı.
Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, "mala zarar verme, hakaret, toplantı ve yürüyüşün zorla dağıtılması, kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23 maddede belirtilen aletlerle katılma, görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçu ile yargılanacak olan 161 kişinin duruşması öncesinde, eski adliye binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Sabah saatlerinde adliye önünde yargılananlara destek vermek isteyenler, aramadan sonra oluşturulan güvenlik alanına alındı. Güvenlik alanına ellerindeki bayraklarla girmek isteyenler ile polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonrasında ortamın yatışmasıyla birlikte grup ellerindeki bayrakları bırakarak güvenlik alanına girdi.
(İHA)