BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu taş atan Aysel Tuğluk'a ne atacağını söyledi

Başbakan Davutoğlu, Suruç'un Suriye sınırında polise taş atan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'a tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, polise taş atan HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'a "Askerimize taş atan o milletvekiline sesleniyorum, biz sizlere gül atmaya devam edeceğiz" diye cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun hedefinde Kobani'nin karşı tarafındaki Suruç'ta asker ve polise taş atan HDP'li Tuğluk vardı.

ARAPLAR GELDİĞİNDE 'NİYE KAPIYI AÇIYORSUNUZ' DİYENLER

IŞİD'in Suriye'deki Kürt yerleşimi Kobani'ye saldırısı sonrasında Türkiye sınırına akın eden insanlarla ilgili de konuşmasında mesajlar veren Davutoğlu, sınırda protestoda bulunan HDP'lileri eleştirdi. Davutoğlu, "Son günlerde Suruç'ta provokasyon yapanlara da buradan seslenmek istiyorum; daha önce Suriye'den gelen Arap ve Türkmen kardeşlerimiz akın akın geldiklerinde 'Niye kapıyı açıyorsunuz' diyenlerin şimdi orada gösteri yapmaya hakları yoktur" dedi.

GÜL ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Davutoğlu, Suriye'den Türkiye'ye sığınan Kürtlerin sayısının 160 bin 335'e ulaştığını belirterek, Aysel Tuğluk'u hedef aldı. Davutoğlu, "Askerimize taş atan o milletvekiline sesleniyorum, biz sizlere gül atmaya devam edeceğiz, gerekirse muhabbet göstermeye ama o attığınız taşlar aslında bu milletin vicdanına en çok da Türkiye'deki Kürt kökenli vatandaşlarımızın vicdanına atılmış taşlardır" diye konuştu.

KENDİMİ SAVUNDUM DEMİŞTİ

Güvenlik güçleri, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden Kobani'ye geçmek isteyenlere, dün biber gazlı ve basınçlı suyla müdahalede bulunmuştu. O esnada, Van milltevkili Tuğluk'un polise taş atarken fotoğrafı çekilmiş ve o fotoğraf sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı.

HDP'li Tuğluk, o anlara ilişkin şunları söylemişti:

"Sınır hattında 3 gündür taleplerimizle ilgili bir muhatap bulamadık. Buna karşılık 3 gündür polis ve askerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldık. Polis toplanan gruba biber gazı, tazyikli su, hatta gerçek mermiler kullanarak müdahalede bulundu. Bu sırada benim ayaklarımın yakınından biber gazı kapsülü düştü. Ben de kendimi savunmak için o esnada yerde bulduğum taşla karşılık verdim."

akdogan.20140926122703.jpg

nankor.jpg