BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu Suriyeli mültecilere süre verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Suriyeli mültecilere eylemi bitirin çağrısı. Davutoğlu, Suriyeli mültecilere pazartesi gününe kadar süre verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'a geçmek için eylem yapan Suriyeli mültecilere 'Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırın' çağrısı yaptı.

Çankaya Köşkü'nde Suriyeli mültecilerle görüşen Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına da şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Dünya liderlerine göndereceğim mektupla, sizi kabul etmeleri çağrısında bulunacağım.

PAZARTESİ AKŞAMINA KADAR

Sizden ricam, bu eylemle dünyaya sesinizi duyurdunuz, artık normal hayata dönmeniz, Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırmanız. Bayramda sizi gitmek istediğiniz şehir ve kamplarda misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Biz Suriyelilerin Ege Denizi'nde ya da yollarda ölmesini istemiyoruz."

KİMLER KATILDI?

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmeye Edirne ve İstanbul'dan 3'er Suriyeli temsilci katıldı.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Başbakanlık Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş de hazır bulundu.

DAVUTOĞLU'NDAN DÜNYA LİDERLERİNE MEKTUP

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriyelilerin sesi olmak için dünya liderlerine mektup yazacağını bildirdi.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile görüştüğünü, pazartesi gününe kadar eylemleri sonlandırmalarını rica ettiğini belirtti.

"Suriyeli kardeşlerimiz seslerini dünyaya duyurdu. Artık normal hayata dönmeleri gerekiyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Aylan bebeğin acısı hala yüreklerimizde. O günden beri ben de Cumhurbaşkanımız da dünya liderleri ile konuşup konuyu gündemde tutuyoruz. Suriyelilere kapısını açan ülkelere gitmek isteyenleri göndermeye hazırız ama maalesef bugüne kadar hiçbir ülkeden teklif gelmedi. Uluslararası toplumun kayıtsız kaldığı Suriyelilerin sesi olmak için dünya liderlerine mektup yazacağım. Özellikle kadın ve çocukların çektiklerini dile getirmek için Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Suriyelilerin sesi olacağım. Türkiye, dünyanın gözlerini kapattığı Suriye'deki insanlık dramına asla sessiz kalmayacak."


SAYISAL LOTO SONUÇLARI 19 EYLÜL ÇEKİLİŞİ MPİ ŞOKE EDEN SONUÇ