BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu Bahçeli'yi topa tuttu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Balıkesir'de AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'nde Bahçeli'yi Tunceli ziyaretinde yaşananlardan vurdu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Balıkesir il kongresinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef almayı sürdürdü. Davutoğlu, "Bahçeli bize cevap verdi ama eksik verdi. Tunceli’ye gitti Valilik’te konuştu. Tuncelili’nin elini sıkamadan, gözüne bakamadan Tunceli’den ayrıldı. Gözüne baktıkları, onunla oraya giden partililerdi" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU DA ELEŞTİRDİ


Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretine de değinen Davutoğlu, "Diyarbakır’da yeni koalisyonun haberini veriyor. Kobani’den hareketle Diyarbakır, Van, Bitlis sokaklarını, Gezi olaylarını bahane ederek İstanbul, Ankara, İzmir’i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyor. Bunun adı yıkım koalisyonu" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi kapsamında konuşma yaptı. Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı kongre salonu, saatler öncesinden doldu. Balıkesirliler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi etkinliklere katılmak üzere Balıkesir'e geldi. Geceyi il merkezindeki bir otelde geçiren Başbakan Davutoğlu, ilk önce AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı'nın 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu konuşmasında özellikle çözüm süreci, Bahçeli'nin Tunceli ziyareti ve Kuvay'ı Milliye ruhuna değindi.

avutoglu.jpg

İşte Davutoğlu'nun o konuşmasından çarpıcı satırlar:

-Değerli arkadaşlarım buraya Kuvayı Milliye'den bahsetmek için geldim.Kuvay-ı milliye bir diriliştir. Salt bir diriliş değildir. Sadece direniş ile yetinmedi ve Cumhuriyetimizn kuruluş kilometre taşlarından biri oldu.Bu göreve başlarken omuzlarımızdan ağrı bir yük vardı.Kuvayı milliye'nin de yükü vardı.

-6-7 ekim olaylarından sonra Doğu'da Sünni, Alevi ,Kürt kardeşlerimiz ile kuçaklaştık

-Bana söylenen hitapların hepsi güzeldir ama Ahmet hoca derseniz gönlümü fethedersiniz. Dünya'nın her yerinden kardeşlerimiz ile buluştuğumuzda yine bu Kuva'yı milliye ruhunu hissediyoruz.

-Yeni Türkiye; Kuvayı'ı Milliye ruhunun olduğu ve işlendiği ve Türkiye'deki bütün insanları birleştiren bir Türkiye'dir.

-Milleti tek bir ideal etrafında birleştirmek için çok çaba sarf ettik. Milli irade dedik demeye devam edeceğiz.

-Türkiye'nin Batısına gidip Doğusuna gidemeyenlerin, Batı'ya gitmeyip Doğu'ya gidenler Kuva-yi Milliye ruhu taşımadıklarını görüyoruz.

- Gezi provakasyonları olduğunda biz çalışmalarımızı durudracakalrını düşündüler. İnatların milli irade, milli irade...

"ÇÖZÜM SÜRECİ BİZİM İÇİN MİLLETİN BULUŞMASIDIR"

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecinin anlamı bizim için milletin buluşmasıdır, kenetlenmesidir, omuz omuza gelmesidir" dedi.

Davutoğlu,"Türkiye'nin batısına, İç Anadolu'ya gidip doğuya gidemeyenler ya da tersine doğuya gidip batıya, İç Anadolu'ya hakkıyla gelemeyenler, Kuvayı Milliye'den uzak olanlardır. Biz ise Kuvayı Milliye ruhuyla ülkemizin her köşesini, birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz. Bizim için çözüm sürecinin anlamı budur. Milletin tekrar buluşmasıdır, Erzurum Kongresi'nde bir araya gelenlerle Balıkesir kongrelerinde bir araya gelenlerin hiçbir etnik ve mezhep ayrımı olmadan biraraya gelip kenetlenmesidir, birleşmesidir, omuz omuza yürümesidir" diye konuştu.

"TÜRK KÜRT KARDEŞTİR AYRIMCILIK YAPAN KALLEŞTİR"

Davutoğlu, Patnos ziyaretine ilişkin, "Orada bu vatanın birliği ve beraberliği için ve demokrasimizin geleceği için 6-7 Ekim provokasyonlarına karşı dimdik duran Kürt vatandaşlarımızla omuz omuza konuştum. Orada, onlar albayrağı dalgalandırdılar. Vatanın birliğini beraberliğini, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarına karşı savundular ve orada da gösterdik ki Kuvayı Milliye söz konusu olduğunda, Türk-Kürt kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir" dedi.

"İKİ ADAM SEVDİK BİRİ USTA BİRİ HOCA"

Davutoğlu, ardından Kuva-yi Milliye Meydanı'nda toplu açılış töreni gerçekleştirecek. Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongre için saatler öncesinde salonu dolduran partililer dikkat çekti. Salondaki, "İki adam sevdik, biri usta biri hoca", Hayallerimiz var, sevdamız var", "Ahlaki olarak doğru yerdeyiz, çünkü mazlumun yanındayız", "Reisin emaneti hoca, bütün talebelerin burada" yazılı afişler ilgi topladı. Başbakan Davutoğlu'nun önümüzdeki dakikalarda salona gelmesi bekleniyor.

DAVUTOĞLU'NUN YANINDA BAKAN ELVAN VE YARIMCISI SOYLU DA VAR

Davutoğlu, Balıkesir Atatürk Havalimanı'nda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve bazı milletvekilleri ile diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Başbakan Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Balıkesir'e geldi.