BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL

Kolombiya: FARC kaçırdığı generali serbest bıraktı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, FARC gerillalarının iki hafta önce ormanlık alanda kaçırdığı Tuğgeneral Alzete'yi serbest bıraktığını açıkladı.

Abone ol

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, FARC gerillalarının iki hafta önce kaçırdıkları bir generali serbest bıraktığını Açıkladı.

Cumhurbaşkanı Santos, Twitter mesajında Tuğgeneral Ruben Dario Alzate ile birlikte kaçırılan iki kişinin daha serbest kaldığını belirtti.

Santos, rehinelerin Uluslararası Kızıl Haç örgütünün temsilcilerine teslim edildiğini duyurdu. Serbest bırakılan üç kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Tuğgeneral Alzete'nin 16 Kasım'da kaçırılmasından sonra Cumhurbaşkanı Santos, FARC'la Küba'da süren barış görüşmelerini askıya almıştı.

Santos daha önce rehinelerin geçen haftanın başlarında serbest bırakılmasını beklediklerini söylemişti.

Ancak FARC, rehinelerin tutulduğu, Pasifik kıyısındaki ücra bir ormanlık alan olan Çoko bölgesine çok sayıda asker sevk edilmesini gerekçe göstererek operasyonu iptal etmiştri.

FARC'ın adam kaçırma eylemlerinden sorumlu lideri ve müzakereci Pastor Alape'nin rehinelerin serbest bırakılması girişimlerini koordine etmek için Küba'ya gittiği belirtiliyor.

Santos, rehinelerin teslim alınmasından sonra barış görüşmelerinin yeniden başlayacağını söyledi.