BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL

İlber Ortaylı: Pazar kahvaltısına gidenler özenti!

İlber Ortaylı, pazar kahvaltılarının dışarıda yapılmasını gereksiz bulduğunu söyleyerek ilginç bir açıklamaya imza attı.

Abone ol

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı canlı yayın programında pazar kahvaltılarının dışarıda yapılmasını gereksiz bulduğunu söyledi.

İlginç çıkışlarıyla ve capsleriyle binlerce insanın sevgilisi olan İlber Ortaylı, aileyle birlikte geçirilen bir pazarın, dışarıda yapılan kahvaltıdan daha değerli olduğunu söyledi. 

SUNUCU "SABAHIN KÖRÜNE SİZİ YORDUK DEYİNCE..."

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunumuyla yayınlanan Hafta Sonu Keyfi programının bu haftaki konuğu ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Hakan Çelik'in "İyi Pazarlar, sevgili tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sabahın köründe sizi yorduk. Sabah programlarına gitmezdi normalde ama bizi kırmadı." demesi üzerine İlber Ortaylı'dan ilginç bir cevap geldi.

"KAHVALTIYA GİDENLER ÖZENTİ" 

"Sabah trafik de vardı. Kahvaltıya gidiyorlar." diyen Ortaylı, pazar kahvaltısına gidenlere "özenti" dedi. İlber Ortaylı, konuşmasına şöyle devam etti;

"Pazar günü dışarıda yemek, çalışan hanımlar için bir lütuf oluyor. Pazar günü öğlen yemek yenir bir yerde, kargalarla dışarıya çıkılmaz. Çünkü pazar günü, ailenle bir araya geldiğin, beraber evinde kahvaltı yapabileceğin bir fırsattır"