BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu ateşkes umudunu yineledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Kurban Bayramı'nda ateşkes olma olasılığıyla ilgili konuştu.

Abone ol

Davutoğlu, Suriye'de ateşkes yapılması çağrısını yineleyerek, ''Kurban Bayramı'nda Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze nefes alabilmesi için ateşkesin olmasını ümit ediyoruz'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir Abdullah Al-Kırbi ile Dışişleri Bakanlığı'nda görüştü. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Toplantıda, bir basın mensubunun Suriye'de Kurban Bayramı'nda ateşkes yapılması olasılığına ilişkin sorusu üzerine Davutoğlu, Suriye halkının son 18 aydır büyük acılar çektiğini ve bütün bayramları üzerlerine yağdırılan top ve tank ateşleriyle, uçaklardan yağdırılan bombalarla geçirdiğini söyledi.

Davutoğlu, ''Buradan da bu ateşkes çağrısını tekrar ediyoruz. Kurban Bayramı'nda Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze nefes alabilmesi için ateşkesin olmasını ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Bölgede birçok demokratik değişim süreci yaşandığını anımsatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

''Suriye halkının da kendi iradesiyle seçtiği bir hükümete sahip olma hakkı vardır. Biz bu yönde Yemen'in bir geçiş süreci olarak çok iyi bir örnek sergilediğini düşünüyoruz. Suriye'de siyasi değişimi içeren bir geçiş sürecinin yaşanması ve sonunda Suriye halkının haklı taleplerinin yerine gelmesi için Yemen de dahil bütün bölge ülkeleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.''