BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit düşen 3 korucuya hüzünlü veda

Bitlis'te şehit düşen 3 korucu gözyaşları içinde uğurlandı

Abone ol

Bitlis'te Ortakapı köyünde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan 3 geçici köy korucusu için tören düzenlendi.

BU İMTİHANI DİK DURUŞUMUZLA VERECEĞİZ

Vali Veysel Yurdakul, Bitlis Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitlerin artık Bitlis'e, Anadolu'ya ve tüm İslam alemine mal olduğunu kaydetti.

Çok hüzünlü ve üzgün olduklarını dile getiren Yurdakul, ''Kur'an-ı Kerim'de geçen bir ayette, 'Sizleri zaman zaman korkuyla, açlıkla, ürünlerinizi eksiltmekle ve canınıza verilecek bir zararla imtihan ederiz' denir. Şu anda hepimiz bir imtihan yaşıyoruz. Ama Allah'ın izniyle bu imtihanı sabırla, dik duruşumuzla ve metanetimizle vereceğiz'' dedi.

Ahirette şefaat hakkı verilenlerden üçüncü sınıfta şehitlerin olduğunu, o bakımdan şehitlere dua ederken onların huzurunda, kendileri gibi eksiği olan ve bir şekilde yaşayanların da şefaatini beklediklerini ifade eden Yurdakul şunları söyledi:

''Akşamdan beri komutanlarımız, doktorlarımız, müdürlerimiz ve Bitlis halkı, ülkenin bölünmez bütünlüğü karşısında tek bir yumruk gibi. Bu devam edecek. Onlar bugün ay yıldızlı bayrak içinde ulaşılabilecek en yüksek mertebeye ulaştı. Moral ve motivasyon kaybına uğramadan, sonuna kadar memleketimize, dinimize, ülkemize, namus, şeref ve haysiyetimize yapılan saldırılar karşısında kale gibi duracağız. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum.''

BUGÜN BAĞIMSIZ OLARAK YAŞIYORSAK BUNU AZİZ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Binbaşı İhsan Çanak ise terör örgütüyle girdikleri çatışmada geçici köy korucuları İzzettin Bal, Mehmet Şerif Aysal ve Mehmet Can Yeşildağ'ın şehit düştüğünü bildirdi.

Asil Türk milletinin namusunu, şerefini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamakla görevli üç evladını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu vurgulayan Çanak, ''Bir ulus ancak değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları var oldukça varlığını sürdürme şansına ve hakkına sahiptir. Bu toprakların vatan olarak kalmasını sağlamak için yüz binlerce kahraman yaşamını feda etmiştir. Bugün bağımsız bir millet olarak yaşıyorsak, al bayrak göklerde özgürce dalgalanıyorsa, insanca ve onurumuzla yaşayabiliyorsak bunları aziz şehitlerimize borçluyuz'' diye konuştu.

İl Müftüsü İmran Kılıç'ın cenaze namazı kıldırması ve duaların ardından şehitlerden Mehmet Şerif Aysal'ın cenazesi il merkezindeki 8 Ağustos Mahallesi, Mehmet Can Yeşildağ'ın cenazesi Mutki'nin Salman köyü, İzzettin Bal'ın cenazesi ise Mutki'nin Açıkalan köyüne gönderildi.

Törene, şehit yakınları ile 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Akif Pektaş, Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bitlis'te Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıda Mehmet Can Yeşildağ (49), Mehmet Şerif Aysal (38)ve İzzetin Bal (48) şehit olmuş, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen yaralanmıştı.