BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tüzmen Erdoğan'dan kırmızı kart gördü mü?

AK Parti'nin eski bakanlaından Kürşat Tüzmen, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa konuk oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- AK Parti ile yaşadığı kader birliğinde bir kırılma yaşayıp yaşamadığını anlatan Kürçat Tüzmen, partisinden tasfiye edildiği yönündeki yorumlara açıklık getirdi. Bakanlık ve AK Parti MKYK'daki koltuğunu kaybeden Tüzmen, siyasette kırmızı kart görüp görmediği sorusuna da manidar yanıtlar verdi.

Kanaltürk ekranlarında 'Bunu da Konuşalım'ı hazırlayan Candaş Tolga Işık'ın bu haftaki konuğu eski Bakan Kürşat Tüzmen'di. AK Parti hükümetinde 7 sene Bakanlık yapan ve son yıllarda siyasetle arasındaki mesafe açılan Tüzmen canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı.

TÜZMEN SİYASETTE KIRMIZI KART MI GÖRDÜ?

Siyasi kariyerinizde milletvekillik, Bakanlık, Genel Başkanlık yardımcılığı ve son olarak AKP MKYK üyeliği de gitti. Ne oldu bir size kırmızı kart mı gösterdi?

Biz Felix'in yaptığı gibi 39 km.'den atlamıyoruz. 7 sene bakanlık yaptım, 70 sene bakanlık yapılmaz ki. MKYK üyeliği de 100 sene yapılmaz ki. Bürokraside de siyasette de bütün kademeleri tattım. Uzmanlıktan başladım, daire başkanlığı, Genel müdürlük, müsteşarlık, müsteşarlık yardımcılığı... Sonra Partinin Genel Başkan Yardımcısı oldum, Bakanlık yaptım... Bunların hepsini doya doya yaşadım... 

Siz kırmızı kart gördüğünüzü, tasfiye edildiğinizi düşünmüyorsunuz yani?

Hayır kesinlikle...

TÜZMEN'LE YOLA ÇIKAN İSİMLER HALA BAKAN PEKİ NE DEĞİŞTİ?

Ama sizinle başlayan ama hala bakan olan isimler var... Siz niye değilsiniz de onlar hala devam ediyor...

Bunu onlara soracaksınız. Sonuçta kartı gösterecek bir kişi var. Ama bence bu kart gösterme değil. Bir nöbet değişimi...

Sahiden öyle yorumlamıyor musunuz?

Gerçekten öyle yorumlamıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bizden sonra gelen arkadaşlara bayrağı devrettik. Başarısızlık varsa o da ortada. Sonuçta her şey ortada. Rakamlarla ortada. Dış ticarette, Eksim Bank'ta yaptığımız, yurtdışı mütehhatlikte yaptığımı ortada... Bunlara bakarak karar verirler. Bence burada böyle bir kan değişmine ihtiyaç oluyor. Durgunlaşan suda bir süre sonra sorunlar başlıyor akması lazım...

TÜZMEN KENDİNİ HALA AK PARTİ'Lİ GÖRÜYOR MU?

Siyasetçi gibi konuşuyorsunuz... Bütün bunların üzerine buna inanmamızı beklemeyin. Dürüstlüğünüze güveniyoruz ama bu değişimin sizden başlaması hiç bir kırıklık yaratmadı mı? Kendinize hala AK Parti'li görüyor musunuz?

Bende en ufak bir kırıklık yok. Ben bu partiyle gelmişim bu partiyle siyasete başlamışım. Biz bir çıktık ve dedik ki tamam, Türkiye sevdalıyız dedik, boynumuz yiğit boynu bükerse Türkiye sevdası büker dedik. Türkiye sevdalısı bir partiyle işimize başladık. Güzel şeyler de yaptık. Ben karar virici mercii de olmadığım için üzerime düşeni yaptım. Gayet müsterihim, akşam başımı yastığa koyduğumda rahat rahat uyuyorum.