BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Kazan'da 50 terörist öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sabah erken saatlerinden itibaren yoğun bir askeri hareketlilik yaşanmaya başlandı

Abone ol

Özel harekat polislerinin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyonlar tam gaz devam ediyor. Şemdinli'de helikopterlerin biri kalkıyor biri iniyor.

Ayrıca Kazan Vadisi'nde tespit edilen bir grup teröriste havadan operasyon düzenlendi. Kazan'da öldürülen terörist sayısı 50'ye yaklaştı.

Hakkari ve Yüksekova ilçesinden havalanan askeri helikopterler Şemdinli'de bulunan 21. Jandarma Sınır Tugayı ve 3. Dağ Taktik Komutanlığı'nın pistine iniş yaptı.

KIRIKDAĞ BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari’de dün akşam ihbar üzerine bölgeye giden özel harekat aracına yönelik bombalı saldırı sonrası başlatılan operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde Kırıkdağ bölge ve kamp sorumluları ölü ele geçirildi.

Sözde Kırıkdağ bölge ve kamp sorumluları olduğu belirtilen Azat, Bedran ve Koçer kod adlı 3 teröristin bölgede çok aktif bir şekilde saldırılar gerçekleştiren, birkaç sefer Depin polis kontrol noktasına taciz ateşi açan ve sivil vatandaşları götürüp haraç alan kişiler olduğu bildirildi. Ayrıca 20 Ağustos’ta Hakkari-Van kara yolu üzerindeki Kırıkdağ köyü yakınlarında yola döşenen mayını, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatarak, 2 uzman çavuşun şehit, bir askerin de yaralanmasından sorumlu oldukları kaydedildi.

screen-shot-2012-10-20-at-3.27.13-pm.png

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Burada hazır bekleyen özel eğitimli askeri alan helikopterleri, Kuzey Irak sınırında bulunan Derecik beldesinde bulunan askeri üst bölgeleri ile Goman Dağı bölgesine yöneldi. Öte yandan, İran sınırında bulunan ve ilçeden 15 kilometre uzaklıkta olan Tekeli Piyade Taburu'na askeri sevkiyat yapıldığı gözlendi.

screen-shot-2012-10-20-at-3.27.29-pm.png

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Dün akşam saatlerinde Hakkari'nin Kırıkdağ bölgesinde çıkan çatışmada, özel harekat polislerinin şehit olmasının ardında alınan istihbarat ve görüntüler doğrultusunda bölgede geniş kapsamlı operasyonlar başlatıldığı öğrenildi.

15'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Büyük operasyonda İnsansız hava araçları bir grup terörist tespit etti. Kış üstlenmesine hazırlanan teröristlere havadan nokta operasyon düzenlendi. Operasyonda 15'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Kazan Vadisi'nde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 50'ye yaklaştığı belirtildi.