BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İngiltere'de sendikalar yürüyor

İngiltere'de, sendikalar birliği (UNISON) ülkenin üç şehrinde hükümetin tasarruf planları çerçevesinde yaptığı kesintileri protesto etmek için yürüyor.

Abone ol

Londra, Glasgow ve Belfast'ta, öğle saatlerinde başlayan yürüyüşlere on binlerce kişi katılıyor.

Sendikalar, hükümetin kesinti politikalarını ve özelleştirme kararlarını protesto ediyor, kesintilerin ekonomik büyümenin önündeki en büyük engel olduğunu savunuyor.

UNISON ayrıca, kamu servislerindeki kesintilerin, toplumun en çok alt ekonomik tabakasını etkilediğini ve tasarruf paketlerinin işe yaramadığını kaydediyor.

Yürüyüşle, koalisyon hükümetine yeni iş imkanları bulması ve büyümeyi sağlayacak yeni bir ekonomi politikası uygulaması mesajı verilmek isteniyor.

1993 yılında kurulan UNISON, 1 milyon 300 bin üyesiyle Birleşik Krallık'taki en büyük işçi sendikası olma özelliğini taşıyor.

İngiltere'de 2010 yılında göreve gelen koalisyon hükümeti, ülkenin bütçe açığını gidermek ve resesyonda olan ekonomiyi iyileştirmek için kamu sektörü başta olmak üzere birçok sektör ve alanda kesintilere gidiyor. Kesintiler, işten çıkarmaları beraberinde getiriyor.