BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu 101 gün sonra 49 vatandaşla böyle buluştu

Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Şanlıurfa'ya getirilen Türk diplomatlar ve aileleri, GAP Havaalanında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluştu.

Abone ol

Musul'da rehin alınan Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda 101 gün sonra serbet kalan 49 Türk vatandaşlarlar tek tek tokalaştı.

Davutoğlu, kurtarılan konsolosluk görevlileriyle birlikte özel uçağı 'TUR' ile Ankara'ya gidiyor. Rehin alınanları, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda aileleri karşılayacak.

DAVUTOĞLU: BİZLERE GÜVENDİNİZ BİZ DE SİZE GÜVENDİK

Başbakan Davutoğlu, Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Şanlurfa'ya getirilenlerle görüşmek üzere GAP Havaalanı'na geldi.

musul.20140920103342.jpg
Davutoğlu çifti Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ile böyle buluştu.

Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.  

Rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, ''Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın'' diye konuştu.

SARE DAVUTOĞLU KUCAĞINDA TAŞIDI

Davutoğlu, aprondaki uçağa rehinlerle yürüyerek gitti. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, uçağa kadar en küçük rehine Ela Ercan'ı kucağında taşıdı.

Esenboğa Havalimanında, basın mensupları sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamladı.

ANKARA'DA AİLELER KARŞILAYACAK

Türk bayraklarıyla havalimanına gelmeye başlayan aileler, "Allah devletimizden razı olsun", "çok mutluyuz ve herkese teşekkür ederiz" diye açıklamasında bulundular.

Gazetecilere duygularını aktaran Konsoloslukta görevli Mehmet Argüç'un ablası Dudu Argüç "Sabah haberi Başbakanımızdan aldık. 'Kurtardık çok şükür geliyorlar' dedi" ifadesini kullandı.

Musul'da Özel Harekatçı olarak görev yapan Ali İşleyen'in yeğeni Muhammed Zeki İşleyen de ağlayarak çok mutlu olduklarını söyledi.

Zeki İşleyen bugün sabah saatlerinde amcası Ali İşleyen ile telefonda konuştuklarını belirterek, "Nasılsın yavrum' dedi. Biraz konuştuk, bir daha hiç konuşmadık" diye konuştu.

Öte yandan Esenboğa Havalimanı'nda güvenlik önlemleri de alınırken Özel Harekat Timleri de ailelere alanda eşlik etti.

 Musul'da rehin alınıp daha sonra serbest bırakılan diplomatlar ve aileleri, Şanlıurfa GAP Havaalanından özel uçak "TUR" ile Esenboğa Havalimanına getiriliyor.

OPERASYONUN PERDE ARKASI

DAVUTOĞLU 101 GÜN SONRA 49 TÜRK VATANDAŞIYLA BÖYLE BULUŞTU

DAVUTOĞLU'NDAN REHİNELERİN KURTARILMASIYLA İLGİLİ ÖZEL TEŞEKKÜR

49 TÜRK REHİNE TÜRKİYE'YE BÖYLE GELDİ

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN 49 REHİNE AÇIKLAMASI 

DAVUTOĞLU UÇAKTA REHİNELERLE BÖYLE OLUŞTU

İLK GÖRÜNTÜLER

Başbakah Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in alıkoyduğu Türk vatandaşlarının kurtarılmasına ilişkin, "Bugün bizim için bayram günü. Bu bayramı bize yaşatan öncelikle Allah’ın lütfudur, sonra sizlerin metanetli, basiretli tutumunuzdur" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’in bir süreden beri alıkoyduğu ve bugün kurtarma operasyonuyla Türkiye’ye getirilen 49 Türk vatandaşıyla Şanlıurfa’da buluştuktan sonra Ankara’ya hareket eden özel uçak “TUR”da bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan’daki programını yarıda keserek geldiği Şanlıurfa’da, kurtarılan Türk vatandaşlarıyla buluştuktan sonra birikte Ankara’ya gitmek üzere özel uçak “TUR”a geçti.

BEBEĞE HURMA YEDİRDİ

Uçağa alınan Türk vatandaşlarıyla tek tek tokalaşan Başbakan Davutoğlu,  IŞİD’in alı koyduğu rehineler arasında yer alan küçük bir bebekle de bir süre yakından ilgilendi. Davutoğlu, kendi eliyle hurma yedirmeye çalıştığı bebeği kucağına alarak sevdi.

Uçakta, kurtarılan Türk vatandaşlarına da hitabep eden Davutoğlu, sözlerine, “Tekrar vatanınıza hoşgeldiniz, diyorum. Bugün bizim için bayram günü” diyerek başladı.

“Bu bayramı bize yaşatan öncelikle Allah’ın lütfudur, sizlerin metanetli, basiretli tutumunuzdur” diyen Davutoğlu, “Ayrıca bu uçağımız da yeni uçak. İlk özel misafirleri sizler oldunuz. Allah bir daha böyle bir ayrılık sizlere, alilerinize göstermesin” ifadesini kullandı.

Davutloğulu, yaşananların, böyle bir durumla karşılaşıldığında milletin tek bir bütün haline gelidiğini gösterdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Yaşananlar göstermiştir ki böyle bir durumda karşılaşıldığında tüm millet tek bir bütün haline geliyor, zor şartlarda olan devlet görevlilerimiz omuz omuza veriyorlar. Allah bir daha acı göstermesin. Ankara’da Esenboğa’da ailelerinizle buluşacaksınız, ben de görüşmek istiyorum da olur ki hepsiyle görüşemeyiz, gittiğinizde ailelerinize, yakınlarınıza selamlarımı, metanetli tutumları dolayısıyla teşekkürlerimi ifade edin. Sabrınız için teşekkür ediyorum. Bir kez daha Allah böyle bir ayrılığı göstermesin diyorum. Allah’a emanet olun.”

REHİNE ÖZEL HAREKATÇI 'KURTULURSAK HACCA GİTMEK İSTİYORUZ' DEMİŞ

Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile daha sonra uçaktaki Türk vatandaşlara çiçek dağıttı ve sohbet etti. Davutoğlu'nun sohbet ettiği rehinelerden biri, özel harekatçı olarak konsoloslukta görev yaptığını, kendisinin aynı zamanda ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu belirterek, “Orada bulunduğum sürede hep namazları ben kıldırdım. Arkadaşlarımızla hep şöyle dua ederdik, 'Allahım buradan kurtulursak biz hacca gitmek istiyoruz. Bize hac nasip eylesin' diye. Sizden isteğimiz arkadaşlar adına konuşuyorum, 30 kişiyiz, bizi ailelerimizle hacca gönderin” dedi. Davutoğlu, bunun üzerine, “Önce bu sene bir ailelerinizle buluşun daha sonra bakarız. Elhamdullilah sağ geldiniz ya. Hepsi kolay” yanıtını verdi.

DAVUTOĞLU REHİNELER İÇİN ADAK ADADI

Davutoğlu, kendisinin de Türk rehinelerin kurtulduğu gün adak kurban kesmeye niyetlendiklerini belirterek, "O gün bugündür. Bugün kesiyoruz, verdik, bugün  öğrenci yurtlarına dağıtılmak üzere kurbanlarımız kesilecek" diye konuştu.

Konsoloslukta memur olarak çalıştığı öğrenilen Mesut Aktaş isimli genç de Başbakan Davutoğlu ile sohbetinde, Musul'a nişanlı olarak gittiğini,  2 hafta sonra Kırşehir'de düzenlenecek düğünlerine tüm Türkiye'yi beklediğini söyledi. Davutoğlu, Ahi Evran günü, 10 gün sonra düğünün yapılması durumunda katılabileceğini belirterek,  "Söyleyeyim, Belediye Başkanına 27'sine nikahını ayarlasın. Beraber bayram düğün yaparız" dedi. Aktaş'ın, "tamam herkesi bekliyoruz" sözlerine, Davutoğlu'nun "Ağasın herhalde" sözleri gülüşmelere neden oldu.