BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Dauma tazminat davası açıldı

Christoph Daum'a karşı Euroconsult adlı bir şirket tarafından 200 bin Avro'luk tazminat davası açıldı.

Abone ol Almanya 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından 1. FC Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum'a karşı Euroconsult adlı bir şirket tarafından 200 bin Avro'luk tazminat davası açıldı.

Bild gazetesinde yer alan haberde, Euroconsult'un Daum'a otomobil şirketi Toyota ile bir reklam sözleşmesi için aracı olduğu ve bunun için eyalet mahkemesinde açtığı davada 200 bin Avro komisyonun ödemesini istediği ifade edildi.

Haberde, Andreas Müller adlı bir reklamcının, Daum için Toyota ile 2 milyon Avro'nun üzerinde bir reklam sözleşmesi için aracı olduğunu iddia ederek, bunun için komisyon istediği belirtildi.

Daum, gazeteye yaptığı açıklamada, bunun ''kötü bir şaka'' olduğunu belirterek, ''Bir akşam yemeğinden başka bir şey olmadı. Müller'e ne benim, ne de 1. FC Köln tarafından bir görev verildi'' dedi.

Müller'in daha sonra kendisine karşı dava açmakla da tehdit ettiğini ifade eden Daum, ancak kendisinin şantajlara boyun eğmeyeceğini kaydetti.

Toyota şirketinin bir yetkilisi de Daum'a destek vererek, bu konuda ne Daum, ne de 1. FC Köln kulübüyle bir sözleşme yapıldığını söyledi.

1. FC Köln'ün finans menajeri Claus Hostmann da bu talebi saçma olarak nitelendirerek, Müller'i tanımadığını, kulüpten de teknik direktör tarafından da kendisine bir görev verilmediğini belirtti.

Gazetenin haberinde, Fenerbahçe'nin de bir dönem teknik direktörlüğünü yapan Daum'un başka bir önemli endişesinin bulunduğu ve babasının hastanede yattığı ifade edildi.

Daum, bu konuda yaptığı açıklamada da ''Babam Günter'in bir kez daha kalbi durdu. Duisburg'ta acil serviste yatıyor'' dedi.