BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Darbeciler camide kan dökecekti

Darbe planında öyle bir bölüm var ki insanı korkutuyor. İddialara göre darbeciler camileri havaya uçuracaktı.

Abone ol

Liderliğini emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın yaptığı cuntanın Fatih ve Beyazıt camilerini bombalamayı planladığı ortaya çıktı.

Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak camilerin bombalanacağı haberlerinin çok korkunç ve vahim olduğunu belirterek; "Keşke böyle bir şey olmaz diyebilseydim. Masum insanları Allah'ın evinde katletmeyi düşünmek artık sözün bittiği yerdir." diye konuştu

Kıyak, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, böyle bir planda, camilerin bombalanmasının düşünülmesinin bile utanç verici olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Camiler herkesin yan yana durduğu, yaratıcıya ibadet ettiği, sınıf, rütbe ayrı olmayan Allah'ın evleri. Camileri bombalamak şöyle dursun düşüncesi bile vahim. Eğer bu plan doğruysa bu sözün bittiği yerdir. Masum insanları ibadethanede katletmek düşüncesi insanın kanını donduruyor. Kim olursa olsun böyle düşünenleri esefle kınıyorum. Şükür ki Allah buna izin vermedi."

"TÜYLERİMİZ ÜRPERDİ"

Camilerin bombalanması ile ilgili planı okurken çok üzüldüklerini vurgulayan Kıyak, haberi okurken inanamadıklarını, dile getirerek "Keşke böyle bir şey olmaz diyebilseydik. Ama kazan kaynıyor. Olmaz diyemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Birilerinin ülkeyi karıştırmak için her tür karanlık eylemi yapma düşüncesinin insanın tüylerini ürperttiğini kaydeden Kıyak, "Camilere böyle bakanları bir kez daha esefle kınıyoruz. Bu ağır bir insanlık suçudur ve sorumlular hakkında gereği yapılmalıdır." diye konuştu.

FATİH CAMİİ BOMBALANACAKTI

2003 tarihli Çarşaf ve Sakal kodlu eylem planlarına göre, darbe ortamı yaratmak amacıyla Fatih ve Beyazıt camilerinde cuma günü bombalı saldırı düzenlenecekti.

FATİH'E DOKUZ KİŞİLİK ÖZEL TİM

Jandarma Yüzbaşı H.T. komutasındaki dokuz kişilik eylem timi, cep telefonu düzenekti patlayıcıyı cemaate en yakın ayakkabılığa yerleştirecek ve cuma f namazının farzının kılınmasının ardından düğmeye basılacaktı. Bölgedeki ajanlar da provokasyon amacıyla harekete geçecekti.

EZAN ÖNCESİ KAN DÖKÜLECEKTİ

Beyazıt Camii'ne yönelik Sakal Eylem Planı'na göre tahrip düzeneği, bir çantaya yerleştirilecek ve şadırvanda unutulmuş görüntüsü ile bırakılacaktı. Jandarma Binbaşı H.Ö. komutasındaki tim, bombayı yine cuma günü, ezandan 10 dakika önce patlatacaktı. Eylemde özellikle yaralı sayısının fazla olması isteniyor.

ÖFKELİ KALABALIĞI AVLUDA TOPLAYIN

Çarşaf Planı'na göre, patlama sonrası oluşacak panik havası iki kamera ile görüntülenecek, avluda toplanacak öfkeli kalabalığın da caddeye taşması sağlanacaktı. Ayrıca operasyonda kiralık araç kullanılması ve kiralamada gerçek isimle kayıt yapılmaması isteniyor.