BIST 10.718
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.515,27
HABER /  POLİTİKA

Milli Savunma Bakanı İzmirde

Bakan Gönül, çeşitli derneklerce düzenlenen yardım kampanyasına katılmak üzere İzmir'e gitti.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Göztepe Spor Kulübü, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma, Geliştirme Vakfı (KİTVAK) ve Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilciliği'ni ziyaret etti.

İzmir'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Gönül, Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret ederek, kulübün anı defterini imzaladı. Göztepe Spor Kulübü Başkanvekili Serdar Samur, Bakan Gönül'e Göztepe kaşkolu ve üzerinde Vecdi Gönül yazılı 35 numaralı forma hediye etti. Formayı alan Bakan Gönül, ''Madem formayı verdiniz, giyinip de maça çıkarsam görürsünüz'' diye espri yaptı.

Göztepe Müzesi'ni de gezen Gönül, kulüp yöneticileriyle görüştü.

Buradan KİTVAK'a geçen Gönül, vakfın çalışmaları hakkında Vakıf Başkanı Ramazan Soncul'dan bilgi aldı. Soncul, vakfın 1996 yılında kurulduğunu, özellikle hasta yakınlarının barınma sorunu için Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi yapacaklarını, bunun için de desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

İzmir halkının eğitim ve sağlık konularındaki yatırımlarda çok alicenap olduğunu anlatan Gönül, bu misafirhanenin yapılmasında da İzmirli hayırseverlerin gereken desteği vereceğine inandığını kaydetti. Gönül, Soncul'a Milli Savunma Bakanlığı amblemli tabak, Soncul da Bakan Gönül'e plaket hediye etti.

Daha sonra TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilciliği'ne geçen Gönül, bu kurumun terör belasının Türkiye'de sürdüğü müddetçe önemli ihtiyaçları görmeye devam edeceğini söyledi.

TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ise kurumun faaliyetleri hakkında Bakan Gönül'e bilgi verdi. Anı defterini imzalayan Bakan Gönül, Aslan'a Milli Savunma Bakanlığı amblemli tabak hediye etti.