BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

Darbeci generallerin kıyafetlerine dikkat!

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik davasında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeleri yargılanıyor. Sincan Cezaevi'ndeki duruşma salonuna getirilen darbeci generallerin kravatsız olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Abone ol

Darbeci hainlerin lider kadrosu olarak nitelenen Yurtta Sulh Konseyi üyeleri bugün yoğun güvenlik önlemleri altında ilk duruşma için mahkemeye getirildi. 

Cumhurbaşkanını öldürmekle görevlendirilen suikast timi tutuklularının takım elbiseyle duruşma salonuna getirilmesinin tepki çekmesinden sonra darbeci hainlerin bugünkü duruşmaya kravatsız getirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Duruşmalarda kravat takan sanıklar için iyi hal indirimi uygulanıyor. Darbecilerin kravatsız duruşmaya getirilmeleri bu indirimden yararlanmalarına da engel oluyor.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince görülecek dava başlıyor. Aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeleri Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli'nin de bulunduğu 221 sanığın yargılanacağı Sincan Cezaevi Kampüsünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cezaevine çıkan yollarda güvenlik noktaları oluşturulurken, araçların cezaevine geçişlerine izin verilmiyor. Cezaevi bölgesi de dronelerle havadan sürekli takip altında tutuluyor. Davayı takip etmek isteyenler, araçlarını otoparka bırakmalarının ardından servis araçlarıyla bırakılıyor. Duruşma salonun etrafına polis ve jandarma ekipleri konuşlandırılırken, binanın çatısına keskin nişancılar yerleştirildi. Çevik kuvvet ekipleri, TOMA'lar ve bomba arama köpekleri de duruşma salonunun etrafında hazır bekletiliyor.

Oluşturulacak güvenlik koridorundan duruşma salonuna önce Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli gibi isimlerin bulunduğu sözde Yurtta Sulh Konseyi üyeleri alındı.