BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Darbe akılsızlık ve ihanettir

"Bu açık mektubu sizi uyarmak için yazıyorum ve tarihe not düşüyorum"...

Abone ol

Radikal'de yazan Hasan Celal Güzel, satırlarına "" diyerek başlıyor...

Mektuptan satırbaşları şöyle;

Sayın Komutanlar,
(...)Seçim sonucunda millet iradesi bir partinin lehine tecelli etti ve bu siyasî parti milletin yaklaşık yarısının oyunu alarak iktidara geldi. Eğer Türkiye'de demokrasi varsa, Türkiye bir hukuk devletiyse, bu siyasi parti iktidara gelecek ve TBMM Cumhurbaşkanı'nı seçecektir.

Bu durumda kulislerde gittikçe yoğunlaşan askerî müdahale söylentileri, modern ve medeni her vatandaşımızı utandırıyor. Bazen böyle bir rejimde yaşadığım için utanıyorum. Sahi, siz hiç sıkılmıyor musunuz?

Cumhurbaşkanı'nın eşinin başörtüsünü gerilik telakki edenler, darbe yönetimi altında ikinci sınıf duruma düşmüş bir ülkenin askeri, yargıcı, profesörü olmaktan utanmayacaklar mıdır?
(...)
Bu millet, alın teriyle kazandığı paralarla aldığı silahları, vatan savunması için verdi. Bu silahlar göğsüne çevrilsin diye değil...

Sayın Komutanlar,
(...)
Şunu açıkça, altını çizerek ifade etmek istiyorum: Bu defa askerî bir müdahale, Türkiye'nin bölünmesine sebep olur. Türkiye'nin bölünmesine mâni olmaya çalışırken, Türkiye'nin bölünmesinin gerekçesi hâline gelirsiniz.
(...)
Sayın Komutanlar, Bu nevi utanç verici bir müdahaleyi düşünenler varsa, biliniz ki, tarihimiz milletine karşı çıkan despotların hazin hikâyeleriyle doludur. Ben bu akılsızlığı ve ihaneti, canımdan aziz bildiğim askerime, komutanıma yakıştıramıyorum. Ya siz kendinize yakıştırabiliyor musunuz?..
Saygılarımla.