BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,54
ALTIN 2.383,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Danıştayın kararına tepki var

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Danıştay'ın meslek liselerine yönelik katsayı uygulamasına tepki gösterdi.

Abone ol

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Üniversite Başkanı Musa Bağcı, Danıştay'ın meslek liselerine yönelik katsayı uygulamasıyla ilgili aldığı kararın hukuki değil, siyasi olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Doç. Dr. Bağcı, 'katsayı' sorununun 28 Şubat zihniyetinin adalete sığmayan ve binlerce öğrenciyi mağdur eden uygulaması olduğunu belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) katsayı haksızlığının giderilmesi için 21 Temmuz 2009 tarihli bir kararla katsayı puanı uygulamasının kaldırılmasını karara bağladığını hatırlatan Bağcı şöyle konuştu:

"Basında 'Darbeci Baro Taksim'e hoş geldin' pankartıyla karşılanan İstanbul Barosu, YÖK'ün 21 Temmuz 2009 tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açmıştır. Bu başvurunun ardından Danıştay kararın yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştur. Bu karar millet adına millete karşı alınmış bir karar olup, milletimiz tarafından şaşkınlıkla karşılanmış ve binlerce öğrenciyi ve onların ailelerini hayal kırıklığına uğratmıştır. Danıştay almış olduğu bu kararla dört yıl önceki "Katsayı konusunda YÖK yetkilidir" sözüyle de çelişkiye düşmüş ve aldığı kararla çifte standart uyguladığını bir kez daha göstermiştir. Dolayısıyla Danıştay'ın almış olduğu bu son karar hukuki olmaktan ziyade siyasi bir karar olarak görünmektedir."

Mesleki eğitimin önünü tıkayan ve eşitlik ilkesine aykırı olan bu katsayı engeline Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen Üniversite yönetimi olarak baştan beri karşı olduklarını ifade eden Bağcı, Danıştay'ın almış olduğu kararın mesleki eğitim sistemine vurulan en büyük darbe olduğunu kaydetti. Bağcı, hükümet bu konuda anayasa değişikliği yaparak söz konusu adaletsiz uygulamalara son vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.