BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  GÜNCEL

Danıştay ve Yargıtay'da deprem! 188 gözaltı kararı!

10 Danıştay üyesi gözaltına alındı, 38 Danıştay üyesi ve 140 Yargıtay üyesi ise aranıyor.

Abone ol

Başarısız olan darbe girişimi sonrası yüksek yargıda cemaate dönük kapsamlı bir operasyon düzenlendi. 10 Danıştay üyesi gözaltına alındı, 140 Yargıtay üyesi hakkında yakalama kararı verildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, darbe girişimiyle ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 10 Danıştay üyesi gözaltına alındı, 38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı. Ayrıca 140 Yargıtay üyesi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Danıştay üyelerini hizmet binasına çağırdı. Davet üzerine salona gelen 35-40 kişilik bir üye grubu, salonda bulunan 15-20 kişiden oluşan başka bir üye grubunun paralel yapıya bağlı olduğunu öne sürerek salona girmedi.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının silahlı darbe girişimi kapsamında başlattığı soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 10 Danıştay üyesi, hizmet binasına gelen polis ekipleri tarafından isimleri tek tek okunarak dışarı davet edildi. Üyeler bir süre sonra polis otosuna bindirilerek emniyete götürüldü. 38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı.

140 Yargıtay üyesi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.