BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Danimarka'da ebeveynlere 'aşk zamanı' teklifi

Danimarka'da bir grup ana okulu çalışanı, ebeveynlere reddedilmesi zor bir teklifte bulundu: Biz çocuklarınıza bakalım, siz de gidin çocuk yapın.

Abone ol

Danimarka'da bir grup ana okulu çalışanı, ebeveynlere reddedilmesi zor bir teklifte bulundu: Biz çocuklarınıza bakalım, siz de gidin çocuk yapın.

North Fyn kentindeki Çekirge Ana Okulu'ndan Dorte Nyman çocuklara Perşembe akşamları iki saatliğine bedava bakabileceklerini söyledi.

Bölgede bebek sayısının giderek azaldığına dikkat çeken Nyman, daha fazla sayıda çocuk dünyaa getirilmezse ana okullarının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

BBC'ye konuşan Nyman "42 öğrencimiz var, 20'si bu akşam kalıyor." dedi.

Ama bazı ebeveynler kendilerine verilen ek zamanı çocuk yapmak için kullanmayacaklarını şimdiden söylemiş.

Dorte Nyman, "Pek çoğu bize 'Çocukları partiye getiririz ama bizden daha fazla çocuk beklemeyin' dedi" şeklinde konuşuyor.

Nyman bu akşam çocuklara yemek verip müzik çalacaklarını, partinin sebebini soran olursa da, "Anne ve babalarınız evde konuşabilsin diye buradasınız" diyeceklerini söylüyor.

Bölgede altı ana okulu daha aynı hizmeti sunuyor ama, bir geceliğine.

Nyman ise, eğer başarılı olurlarsa devam etmeye hazır olduklarını, azalan nüfusa dikkat çekmek istediklerini söylüyor.

BBC'nin Kopenhag'daki muhabiri Malcolm Brabant, doğum oranı sıralamasında Danimarka'nın 221 ülke arasında 185. olduğunu hatırlatıyor.

Muhabirimiz yaşlı nüfus artmaya devam ederken, emeklileri ve sosyal yardımla yaşayan diğer insanları vergileriyle destekleyecek genç nüfusun azaldığını söylüyor.