BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehidin ölümünde yürek yakan ayrıntı

Terör Türkiye'nin yüreğini yakmaya devam ediyor. Hakkari'de şehit düşen 25 yaşındaki Erol Erdi'nin baba ocağında yas var...

Abone ol

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Derecek kırsalında, PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı 25 yaşındaki Erol Erdi’nin girdiği ilk çatışmada şehit düştüğü ortaya çıktı.

Çıktığı ilk operasyonda şehit düşen evin tek oğlu Uzman Onbaşı Erdi’nin, Kurban Bayramı’nda izin alıp, memleketine geleceği ve nişanlanacağı bildirildi.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Derecik kırsalında operasyona çıkan güvenlik güçleri, dün bir grup PKK’lı teröristle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada, bir Uzman Çavuş ile Uzman Onbaşı 25 yaşındaki Erol Erdi şehit düştü. Muş’ta vatani görevini yaptıktan sonra uzmanlık sınavına girerek başarılı olup Isparta’da eğitim alarak 1.5 ay önce Bolu 2’nci Komando Tugayı 1’inci Komando Taburu 2’nci Komando Bölük Komutanlığı'nda göreve başlayan ve 10 gün önce de görevli olarak Hakkari’ye giden Uzman Onbaşı Erol Erdi’nin Balıkesir’in İvrindi İlçesi Büyükyenice Beldesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Babasını yaklaşık iki yıl önce kaybeden ve 4 çocuklu evin tek oğlu olan şehit uzman Onbaşı Erdi’nin İstiklal Meydanı'ndaki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Üç abla ile anne Aynur Erdi, acı haberle adeta yıkıldı. Eşinin ardından evlat acısı da yaşayan gözü yaşlı annenin feryadı yürek dağladı.

İLK OPERASYONDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Gözyaşlarının dinmesi için hükümet ve askerin artık bir çözüm üretmesini isteyen amca Ali Erdi, "Erol, 10 gün önce görevlendirildiği Şemdinli'ye gitti. İlk operasyonda şehit düştüğü haberini aldık. Bu haber bizi kahretti. Artık anaların babaların gözyaşı dinsin. Ordu hükümet elinden ne geliyorsa yapsın. Ülkemiz terör belasından kurtulsun" dedi.

BAYRAMDA NİŞANLANACAKTI

Yakınları, çevresinde sevilen biri olan ve beldeden komşu olduğu silah arkadaşının kollarında şehit düştüğünü belirttiği Uzman Onbaşı Erol Erdi’nin Kurban Bayramı’nda izin alıp memleketi Balıkesir’e geleceği ve sözlüsüyle nişanlanacağını dile getirdi. Nişan hazırlıklarını tamamlayan Uzman Onbaşı Erdi’nin sabırsızlıkla izne ayrılacağı günü beklediği bildirildi. Hayalleri yarım kalan şehit Uzman Onbaşı Erdi'nin cenazesinin bugün Van Askeri Havaalanı'nda yapılacak askeri törenden sonra Balıkesir'e gönderileceği, ailenin isteği üzerine de yarın Büyükyenice Beldesi’nde Cuma Namazı'ndan sonra yapılacak törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi.