BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan durmak bilmiyor

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 36 kişinin öldüğü bildirildi

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana savaş uçağı ve helikopter desteğiyle Halep'in Etarib, Mesakin Hanun ve Firdevs semtlerine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını, onlarca evin saldırılarda hasar gördüğünü belirtti.

Örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde 10, Dera'da 8, İdlib'te 5, Lazkiye ve Hama'da birer olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda 36 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Savaş uçaklarının Şam'ın Berze semtini bombalandığını ifade eden yerel kaynaklar da, kentin Cobar, Zemelka, Artuz ve Duma banliyölerine düzenlenen saldırılarda çok sayıda evde maddi hasarın meydana geldiğini dile getirdi.

Başkentin Tişrin ve Kazez bölgelerinde ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye ordusu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını aktaran yerel kaynaklar, kentin Kabun semtindeki şiddetli patlamanın ardından bölgede yoğun ağır silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Deyru'z Zor'a bağlı Bukemal kentine savaş uçaklarının birçok "varil bombası" bırakması nedeniyle de çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü kaydeden kaynaklar, ordu birliklerinin İdlib, Humus, Rastan, Telbise ve Dera kentini top ateşine tutması sonucu maddi hasar oluştuğuna dikkati çekti.