BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  GÜNCEL

Damat O geceyi anlattı

Töre mağduru Yasemin Ç.'nin 1 günlük kocası Taner Akkaya suskunluğunu bozdu.

Abone ol

Ankara'da önceki gün yaşanan ve bakire çıkmadığı iddiasıyla baba evine getirilen Yasemin Ç.'nin ağabeyi tarafından vurulmasıyla sonuçlanan töre dehşetinin ardından damat Taner Akkaya ve ailesi ilk defa İHA mikrofonlarına konuştu.

Keçiören Aktepe Mahallesi'nde oturan damat Taner Akkaya, yaşanan
olaya çok üzüldüğünü söyleyerek, gerdek gecesi Yasemin Ç. ile yaşadıklarını, "O gece düğünden sonra evimize geldik. Evde kimse yoktu.
Yasemin çok aceleci davranıyordu. Işıkları açmamı istemedi. Ben de buna
itiraz ederek 'Hayır bu ışıklar açık kalacak' dedim. Bunun üzerine lambayı kırdı ve bağırmaya başladı. Neden böyle davrandığını öğrenmek istedim. Ancak bir şey söylemedi. Ertesi gün ben de ailesine götürdüm.

Yasemin Ç.'nin annesi Nurgül, kızının bakire olmadığını biliyordu.
Hatta Erzurum'da yaşayan kız kardeşi de biliyormuş. Çünkü gerdek gecesi
annesi ve ablası sabaha kadar telefonla arayıp 'Tamam mı?' diye soruyorlardı. Meğer Yasemin Ç. Erzurum'daki eniştesi tarafından tecavüze uğramış ve hamile kalmış. Orada bebeği aldırmışlar. Düğünden 2-3 gün önce de kızlık zarını diktirmişler. Gerdek gecesi ben yatakta ip farkettim. 'Bu ne' diye sorduğunda da bana 'kıl' dedi. O an anladım ve Yasemin'e elimi bile sürmedim."

Öte yandan, baba Hüseyin Akkaya, bundan 3 ay önce dayısının cenazesinde Ç. ailesiyle tanıştıklarını ve orada Yasemin Ç.'yi  beğendiklerini söyledi. Baba Akkaya, Yasemin Ç.'nin annesi Nurgül Ç.'yi suçlayarak, "Bütün bunlar Nurgül'ün başının altından çıktı. Kızının bu  durumunu biliyormuş. Annesi, Yasemin'i alıp doktora götürmüş ve kızlık zarını diktirmiş. Allah bize yardım etti de oğlum olayı farketti" dedi.

Damat Taner Akkaya'nın annesi Emine Akkaya da Yasemin Ç.'nin annesi
Nurgül Ç.'yi öfkeli bir dille suçlayarak, "Bütün tezgahı annesi Nurgül kurdu, kızını yaktı. Yasemin'in babası Hayati Ç. çok iyi bir insandır.

Onun hiçbir şeyden haberi yokken tutuklandı. Asıl suçlu Nurgül'dür. O
bütün bu tezgahları yapmasaydı bugün bunlar yaşanmazdı" şeklinde
iddiada bulundu.