BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  EKONOMİ

Bank Asyadan ektsra güvenlik

Bank Asya, yeni güvenlik çözümü “Şifreci”yi müşterilerinin kullanımına sundu.

Abone ol

Bank Asya, Visa ve Mastercard"ın geliştirdiği EMV standartlarına dayalı Kartlı Dinamik Şifre Sistemi ile müşterilerine ekstra güvenlik imkanı sunuyor.

Bank Asya"nın yeni güvenlik uygulaması “Kartlı Dinamik Şifre Sistemi” kapsamında müşterilere tek kullanımlık İnternet ve Telefon Bankacılığı erişim şifreleri üreten “Şifreci”, mevcut şifre üreten cihazlardan (token) farklı olarak, iki aşamalı doğrulama sistemi ile çalışıyor. Dinamik (tek kullanımlık) şifrenin üretilmesi için; şifre cihazına, müşterinin mevcut çipli (Visa veya Mastercard) kredi kartına ve kart şifresine (PIN) aynı anda ihtiyaç duyuluyor.

Şifreci, üzerine takılan kredi kartına göre kimlik tanımlaması yaptığından, sisteme tanımlı birden fazla kullanıcı tarafından kullanılabiliyor. Böylece aynı firmadan veya aynı aileden sisteme tanımlı birden fazla kişi, tek bir cihaz aracılığıyla şifre alarak İnternet ve Telefon üzerinden güvenli işlem yapabiliyor. Şifreci ile Telefon Bankacılığı üzerinden yapılan işlemlerde de ayrıca bir güvenlik sorgulamasına da gerek kalmıyor.

Bank Asya"nın çip teknolojisine dayalı “Kartlı Dinamik Şifre Sistemi”ne geçen ilk banka olduğunu belirten Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca, “Şu anda Bank Asya üzerinden yapılan EFT ve havalelerin % 65"i İnternet Şubemiz üzerinden gerçekleşiyor. Ayrıca Alo Asya Telefon Bankacılığı kanalıyla ayda ortalama 200 bin çağrıya cevap vermekteyiz. Müşterilerimizin Internet ve Telefon Bankacılığı kanallarını bu kadar çok kullanıyor olması ve son günlerde internet üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetlerindeki artış, bizi müşterilerimizin güvenliklerini artırıcı bir takım önlemler almaya teşvik etti.” dedi. Bank Asya"da İnternet ve Telefon Bankacılığı aracılığıyla yapılan EFT ve havale işlemlerinden ücret alınmıyor.