BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  POLİTİKA

Anavatandan Vatana tepki

Erkan Mumcu'nun gençlik anısını çarpıtarak haber yapan Vatan gazetesine Anavatan'dan tepki var.

Abone ol

Anavatan Partisi'nden yapılan açıklamada, ''Vatan Gazetesi'nin, birinci sayfasında yayınladığı (Adam Vuran Genel Başkan) manşeti, sanki gizli bir şeyi ifşa edermiş şeklinde ve kasıtlı bir eylem varmış intibaı vermesi bizi üzmüştür'' denildi.

Açıklamada, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun, bireysel silahlanmanın önüne geçmek amacıyla sürdürülen çalışmalara destek vermek ve genç insanların silahla oynamalarının istenmeyen sonuçlara yol açtığını belirtmek amacıyla ve gençlere örnek olacak bir yaklaşımla, 16 yaşındayken başından geçen bir olayı Haftalık Dergisine verdiği röportajda anlattığı bildirildi.

Ancak, yapılan açıklamanın gazete tarafından çarpıtılarak ''Adam Vuran Genel Başkan'' şeklinde manşete taşındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Vatan Gazetesi'nin, birinci sayfasında yayınladığı (Adam Vuran Genel Başkan) manşeti, sanki gizli bir şeyi ifşa edermiş şeklinde ve kasıtlı bir eylem varmış intibaı vermesi bizi üzmüştür. Dolayısıyla Vatan Gazetesi'nin bugünkü manşetinin basın ahlakıyla ne derece bağdaştığı tartışılır bir nitelik taşımaktadır. Söz konusu açıklamanın sansasyonel bir habere dönüştürülmesinin arkasında yatan amaç ne olursa olsun bize sağduyulu ve iyi niyetli bir tutum olarak gözükmemektedir. ''