BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.391,92
HABER /  GÜNCEL

Daha 22 günlük askerdi!

Daha birliğine katılalı 22 gün olmuştu. Ailesi Reşadiye'ye gideceğini öğrenince sevinmişti. Ama şehit haberi geldi.

Abone ol

Tokat’ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında teröristlerin devriye görevi yapan jandarma ekiplerine kurduğu hain pusuda şehit düşen askerlerden Cengiz Sarıbaş’ın babası Muttalip Sarıbaş, “Yarın komutanımla konuşacağım. Oğlumun elbiselerini ve silahını bana versinler. Ben de o karakola gidip görev yapacağım. O şerefsizlerin yanına bırakmayacağım. Oğlum çok becerikliydi. Bilgisayarı iyi kullanır, elinden her iş gelirdi. Vatan sağolsun” dedi.

Anne Gülyaz Sarıbaş'ın ağlamaları da yürek yaktı.

Cengiz Sarıbaş'ın oturduğu Bahçelievler, Kocasinan'daki evlerinde gözyaşı dinmedi. Kocasinan'da bir sünger fabrikasında çalışan, bekar 20 yaşındaki Cengiz Sarıbaş'ın evleri taziye ziyaretine gelenlerle doldu taştı. Bahçelievler Belediyesi, ailenin taziyeleri kabul edebilmesi evin yakınına bir çadır kurdu ve gelenlere yiyecek-içecek ikramında bulundu. Kendisinin ve büyük oğlu Vural'ın da vatani görevini jandarma olarak yaptığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden emekli işçi baba Muttalip Sarıbaş, kendilerini ziyarete gelen İl Jandarma Komutanlığı'ndan yetkililerin taziye ziyaretini kabulu sırasında, evin dışında gördüğü bir Jandarma erine sarılarak gözyaşı döktü. Erin de duygulandığı ve gözlerinden yaşlar aktığı görüldü.

Giresun'dan 1980'de İstanbul'a gelen acılı baba Muttalip Sarıbaş'ın ikisi erkek 5 çocuğu var. Şehit Er Cengiz Sarıbaş ailenin küçüğü. Usta birliği olan Reşadiye'ye geleli 22 gün olmuştu.

Bu arada Cengiz Sarıbaş'ın amcasının oğlu Murat Sarıbaş da haberi internetten dün saat 17.00 sıralarında öğrendiklerini belirterek, “Yeni askerdi. Tokat'ta askerliğini yaptığı için rahattık. Böyle bir şey olacağı aklımıza gelmiyordu. Başımız sağolsun. Çok üzgünüz” dedi.

Ailenin oturduğu tek katlı sokak ve çevresindeki binalara da küçüklü büyüklü yüzlerce Türk bayrağı asıldı. Dün akşam evin bulunduğu sokakta vatandaşlar terörü lanetledi. Şehidin anne ve babasını sakinleştirmek için yakınları gece boyu yanlarından ayrılmadı. Mahalleliler ise “Kahrolsun PKK” sloganları atarak binaya ve sokağa Türk bayrakları astılar. Aileye taziye ziyaretinde bulunan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Bu üzücü olayı kınıyoruz. Aileye taziyelerimizi ilettik” diye konuştu.