BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,63
ALTIN 2.383,99
HABER /  POLİTİKA

Dağlıca saldırısı Davutoğlu'ndan ilk açıklama

PKK'nın DAĞLICA saldırısı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk açıklamasında PKK'ya dönük sert mesajlar verdi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu Dağlıca saldırısına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

PKK'ye dönük sert mesajlar veren Davutoğlu "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek." dedi. Dağlıca'daki 16 şehit askerin olay yerinden tahliye edildiğini açıklayan Davutoğlu, bölgedeki operasyonun 2 Eylül'de başladığını açıkladı. Saldırıya dair detaylı bilgiler vermeyen Davutoğlu, " bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği eş zamanlı bir terörist saldırısı ile karşı karşıyayız" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İÇERDEN DIŞARDAN DESTEKİ EŞ ZAMANLI TERÖR SALDIRISI

7 Haziran seçimlerini, son derece demokratik bir şekilde yaptıktan ve bu seçimlerin neticesinde milli iradenin tecellisiyle birlikte yeni bir döneme adım atma kararlılığını yaşadıktan sonra ülkemiz, bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği eş zamanlı bir terörist saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır.

Terör saldırıları karşısında ülkemizin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığından hiçbir zaman tereddüt göstermedik, bu kararlılığı en açık şekilde her zaman ortaya koyduk. 24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi şer mihraktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin tümüyle tasfiyesi için kuvvetli bir siyasi iradeyle talimat verilmiştir.

Her zaman vurguladığımız gibi, bu terör saldırıları karşısında ülkemizin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığından hiçbir zaman tereddüt göstermedik, bu kararlılığı en açık bir şekilde her zaman eylemlerimizle ve söylemlerimizle ortaya koyduk.

ŞEHİTLER DAĞLICA'DAN TAHLİYE EDİLDİ

(Hakkari'deki terör saldırısı) Güvenlik birimlerimiz, bugün itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir.

DÜNKÜ OPERASYON 2 EYLÜL'DE BAŞLADI

Dün gerçekleşen operasyonlar, 2 Eylül'de başlamış ve 2 Eylül'den itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır. Türkiye'nin her bir köşesinde her santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek... Yine hedef açıktır. Özellikle bu bölge itibarıyla söylüyorum, Yüksekova Kamışlı-Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak. Hakkari ve civarında yürütülen bu operasyonlar, 2 Eylül'den bu yana kademeli bir şekilde ilerleyerek Dağlıca bölgesine doğru adım adım gelinmiştir.

O DAĞLAR TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK

O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek.

Üçüncü mesajım, bu kara propagandanın odağı olan mihraklara, terör mihraklarına; ne yaparsanız yapın, terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan bizi döndüremeyeceksiniz.

Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri, teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum.

CİZRE'DE OPERASYON SÜRÜYOR

Şu anda Cizre’de, sokakları mayınlarla halkın geçişine izin vermeyecek şekilde tahrip edenlere de karşı operasyon yürütülüyor. Tek tek bu mayınları temizliyor. Canlarını ortaya koyuyorlar. Ama birileri bu mayınlamayı, oradaki silah mevcudiyetini silahlanmayı görmeyen birileri de buradan hareketle silahlı kuvvetlerimize dönük olarak itibarsızlaştırmak çabası içindeler.

Demokrasiden hiçbir şekilde taviz vermeden, demokratik hukuk devletinin kurallarını, gereklerini her zaman en iyi şekilde yerine getirerek, terörle mücadelede kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.

1 KASIM'DA DEMOKRATİK ŞARTLARDA SEÇİM YAPILACAK

1 Kasım'da Türkiye'de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz ama 1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak.

Birileri bu ateş çemberinin içine Türkiye'yi itmek istiyorsa, özellikle bölücü terör örgütü, DEAŞ, DHKP-C gibi örgütler ve arkasındaki güçler Türkiye'yi de böyle bir kadere duçar etmek gibi bir planları varsa, bilsinler ki en büyük gücümüz, milletimizle bütünleşmiş emniyet birimlerimiz ve demokrasimizdir.

GÜNEYDOĞU'DA VATANDAŞLARIMIZ...

Doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımızın, bu terör örgütünün zulmü, vahşeti, alçakça saldırıları karşısında milletin bütünlüğü içinde, güvenlik birimlerimize, devletimize sahip çıkacağına inanıyorum. Bu aidiyet bilincinin, tarihten gelen bu kardeşliğin, terörle mücadelede en büyük gücümüz olduğuna da inanıyorum.