BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  DÜNYA

Dağıstan'da trende bombalar patladı

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nde yük trenine bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Abone ol
Pazar sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda, lokomotif ve sekiz vagon raydan çıkarken, ölü ya da yaralı olmadığı kaydediliyor.

Rusya güvenlik güçleri trene yönelik saldırının, pazartesi günü 40 kişinin öldüğü Moskova metrosuna yönelik saldırıların devamı olduğunu belirtiyor. Dağıstan'ın Kızılyar kentinde gerçekleşen saldırılarla birlikte Rusya'da, çoğunluğu sivil olmak üzere bir hafta içinde 55 kişi hayatını kaybetti.
 
Dağıstan Trafik Polisi Sözcüsü Ahmet Magomayev, saldırıda 6 kilogram TNT kalıbının kullanıldığını, kurtarma ekiplerinin bölgeye gelmesinin ardından ikinci bir patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Magomayev, "Saldırıları, aynı merkezden yönlendirilen zincirlerin halkaları olarak görüyoruz" diye konuştu.
 
Kafkas ayrılıkçı liderlerden Doku Umarov, 29 Mart'taki Moskova metrosu saldırılarını üstlenmiş, Rus Güvenlik Güçlerinin sivilleri öldürmeleri karşılığında bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. Dağıstan kökenli eşleri operasyonlarda ölmüş dul kadınlar oldukları belirlenen intihar eylemcilerinin arkasındaki yapılanma çözülmeye çalışılıyor. Polis, intihar eylemcilerine yardım ettikleri öngörülen iki Slav görünümlü bayan ve bir erkeği arıyor.