BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dağa çıkarken asker yakaladı

Henüz 14 yaşında... PKK propogandası yapan biri onu terörist olmaya yönlendirdi. "Gördüğün ilk dağa çık" dedi. Sonra ise...

Abone ol

İzmir'den Şırnak'a gelen 14 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisi A.E, jandarma karakoluna ait tel örgüyü Irak sınırı sanarak geçince yakalandı.

İzmir'de bir ilköğretim okulunda 7. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki A.E, arkadaşı D.D'nin yönlendirmesi sonucu terör örgütüne katılmak için kara yoluyla Şırnak'a geldi. A.E'yi güvenlik güçleri burada yakaladı.

Savcılıkta verdiği ifadede, anne ve babasının ayrı yaşadıklarını, kendisinin de yurtta büyüdüğünü anlatan A.E, arkadaşının yönlendirmesi sonucu terör örgütüne katılmaya karar verdiğini belirtti.

GÖRDÜĞÜN İLK DAĞA ÇIK

Terör örgütünün propagandasını yapan kişinin kendisine, 'Şırnak'a git. Gördüğün ilk dağa çık' dediğini anlatan A.E, şunları söyledi:

IRAK SINIRI SANDIM, JANDARMA ÇIKTI

"Yol parası temin ettikten sonra kara yoluyla Şırnak'a geldim. Bir süre çarşı merkezinde dolaştım. Havanın kararmasıyla birlikte dağlık bölgeye doğru yürümeye başladım. Yoruldum, yol kenarında biraz dinlendim. Silah seslerini duymaya başladım. 'Tamam, çatışma bölgesi burası' diyerek o yöne doğru yürümeyi sürdürdüm. Önüme tel örgü çıktı. Türkiye sınırının bittiği, Irak sınırının başladığı yer sanarak, tel örgüyü aştım. Irak sınırı olarak düşündüğüm yer meğer jandarma karakoluymuş. Jandarma beni yakaladı."

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Terör örgütü üyesi olmak için teşebbüste bulunduğu gerekçesiyle hakkında
soruşturma başlatılan A.E, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak
üzere serbest bırakıldıktan sonra yakınlarına teslim edildi.