BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnakta hareketli saatler

Şırnak'ta teröristlere yönelik operasyon sürerken, bugün Küpeli Dağı'nda da hareketli saatler yaşandı.

Abone ol

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde teröristlere yönelik operasyon sürerken, bugün Küpeli Dağı'nda da hareketli saatler yaşandı. Sabahın erken saatlerinde bölgeye helikopterlerle komandolar indirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Bestler Dereler Bölgesi'nde başlattığı operasyon devam ediyor. Mehmetçik, dün bölgedeki yoğun sisden yararlanarak bulundukları yerden Küpeli Dağı'na doğru kaçmaya çalışan teröristleri takibe aldı. Teröristlerin Küpeli Dağı yönüne doğru hareketlendikleri tespit edilince bölgeye sabah saatlerinde helikopterlerle komandolar indirildi. Ayrıca birliklerdeki özel eğitimli komandolar da karadan bu bölgeye yönlendirildi. Yaklaşık 20 kişi oldukları belirtilen teröristlerle zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı belirtildi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan bomba yüklü Kobra ve Süper Kobra tipi helikopterler ise bölgede sürekli keşif yapıyor. Şüpheli durumlarda ise mağaralara ve ağaçlık araziye bomba yağdırıyor.

Bu arada Irak sınırına bugünde 10 araçlık askeri sevkiyat gerçekleştirildi. Şırnak'tan sabah hareket eden askerleri taşıyan araçların Irak sınırındaki birliklere takviye amaçlı gittiği belirtildi. Şırnak-Uludere, Uludere-Beytüşşebap ve Şırnak-Cizre karayolunda yol denetimleri devam ederken, bölgede sürekli dedektörlerle mayın araması yapılıyor.