BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.412,90
HABER /  GÜNCEL

Çürük raporu alanlar utansın!

O bırakın rapor almayı, askerliği ertelenince gözü yaşlı kaymakamın kapısını çaldı.

Abone ol

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde, gözündeki sağlık problemi nedeniyle askerliği bir yıl ertelenen genç, vatani görevini yapabilmek için göz ameliyatı oldu.

Çıkrık beldesinde yaşayan 20 yaşındaki Yasin Kuzu, küçük yaşta oynarken taş isabet eden sol gözündeki sağlık problemi nedeniyle askerliğinin 1 yıl ertelenmesinin ardından Yeşilyurt Kaymakamı Salih Altun'dan yardım istedi.

Yasin Kuzu, Kaymakam Altun'un talimatıyla, Yeşilyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca ameliyat ettirildi.

Yasin kuzu ve ailesini beldedeki evinde ziyaret eden Kaymakam Salih Altun, yaptığı açıklamada, askere gitmek için çaba gösteren bir gençle karşılaşmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Altun, Yasin Kuzu'nun bir süre önce yanına geldiğini ifade ederek, ''Gözleri yaşlı 'Kaymakamım ben askere gitmek istiyorum' dedi. Ben de gencimizdeki bu vatan aşkını ve tutkusunu görünce duygulandım'' diye konuştu.

''ASKERE GİTMEK RÜYALARIMA GİRİYOR''

Vatani görevini yapabilmek için sol gözünden ameliyat olan Yasin Kuzu ise askere gitmek istediğini, ancak gözündeki rahatsızlık nedeniyle askerliğinin ertelendiğini söyledi.

Bir sene askerliğinin tecil edildiğini belirten Kuzu, şöyle konuştu:

''Askere gitmek rüyalarıma giriyor. Arkadaşlarımla gitmeyi çok istiyordum fakat olmadı. Seneye askerlik görevimi yapmak istiyorum. Her genç için askerlik vatana bir hizmettir. Vatani görevimi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Kaymakamımızın sayesinde gözüm eskisinden daha iyi görüyor. Sol gözümde sıkıntı olduğu için derslerime iyi çalışamıyordum. Şimdi açık öğretim lisesine de devam edip diplomamı almak istiyorum.''

Anne Kiraz Kuzu da oğlunun sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.