BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan 2.2 trilyonluk soru

CHP lideri Deniz Baykal ekonomi politikalarını eleştirdi. Baykal ayrıca bir hırsızlık olayını gündeme getirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul Büyükeşehir İmar danışmanının evinden çalınan 2.2 trilyon TL hakkında sorular sordu.

Baykal ayrıca hükümetin seçim ekonomisi uğruna bütçeyi bozduğunu iddia etti. Kaset için ise "işler çığrından çıktı" yorumunu yaptı. Baykal, Parti Meclisi toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

DANIŞMANIN MAL VARLIĞI ARAŞTIRILDI MI?

Bir süre önce İstanbul'da bir hırsızlık olayı dolayısıyla çok önemli bir olayın ipuçları ortaya çıktı. Büyükşehir'de danışman olarak çalışan birinin evine hırsız girdi.

3 tane kasa olduğu anlaşıldı, 2 büyük kasaya dokunamadılar. Küçük kasayı aldılar çıkardılar. Küçük kasayı çıkaranların 2.2 trilyon bir paranın dolar ve TL olarak orada bulunduğunu tespit ettikleri ifade ediliyor. Bunu söyleyenler var.

Kasası elinden alan kişinin bu konuyu ciddi şekilde takip etmediği anlaşılıyor. Ortada bu iddialar yazılıyor. Savcılar hakekete gecti mi? Hırsızlık olayı tespit edildi mi? Kasada kaç lira vardı? Bu paranın sahibi olan insanın servet durumu nedir? Nereden başlamıştır nereye gelmiştir? Kimdir bu kişi?

İstanbul Büşükşehir Belediye'nin İmar danışmanı. Kısa süre önce memurlara verilen paralarla ilgili olarak yargı rüşvet değil bahşiş dedi. Onu anladık ta 2.2 trilyon da mı bahşiş. Bunu sormayacak mıyız?

Kamuoyunu tatmin edecek ciddi açıklamalara ihtiyaç var. Bu kişi hakkında ne yapılmıştır? Mal varlığı incelenmiş midir? Evine hırsız giriyor, çok ciddi mali tablo gözüküyor, niye araştırılmıyor?

İŞLER ÇIĞRINDAN ÇIKTI

Şener Eryugur'un eşi Mukaddes Uryugur'a atfedilen bes kaydı ile ilgili olarak "Türkiye'de en mahrem görüşmelerin bile ortam dinlemesi yoluyla dinlenebilir hale geldiğini bunların siyasi amaçlı kulanıldığını söyledi.

"İşler çığrından çıktı" diyen Baykal, toplumun belli kesimlerinde yargı ile ilgili olarak sizden bizden değerlendirmesinin yapılır hale geldiğini belirtti. "Yargının toplumdaki algılamasını tahrip ettiniz ne kadar vahim bir manzara diyerek" diyerek hükümeti eleştirdi.

HUKUK SKANDALI

YSK kararını farklı yorumlayan hükümete de Baykal, "YSK kararını Başbakan bakanlar yok sayıyor, bu bir hukuk skandalıdır. Bu bir hukuk krizidir." diye cevap verdi. Baykal ayrıca 'Yalan yazan medyayı yokluğa mahkum edin' şeklindeki sözlerine de tehlikeli zihniyet yorumunu yaptı.

SEÇİM HOVARDALIĞI

Ocak ayında bütçe yüzde 466 açık vermiştir. Vergi gelirleri hızla düşüyor, harcamalar artıyor. Hükümet elini serbet tutmak istiyor, harcamalarını her türlü denetimden uzak tutmaya çalışıyor. Sanayi rekor düzeyde daralıyor.
IMF raporuna göre G-20 ülkelerinde Türkiye hariç her ülke önlem aldı. Büyümesi en çok azalan ülke Türkiye..

Mali disiplinsizliğinin bedelini işsiz kalan vatandaş ödüyor. İşsiz sayısı artıyor. Ekonomiyi bırakmış seçim hovardalığı yapabilmek için ekonomik programa engel olmaktadır. Seçim rüşveti Türkiye'yi sıkıntıya sokmaktadır. Olaylar almış başını gidiyor. İktidar yandaşları devlet olanaklarını kullanıyor.