BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Özdemir'in cemaat isyanı

KPSS'deki kopya skandalında cemaatin parmağının olduğunu iddia eden öğretmen adayını Cüneyt Özdemir böyle uyardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- KPSS sınavlarında yaşanan kopya skandallarının arkasında Gülen cemaatinin olduğunu iddia eden öğretmen adayına, sunucu Cüneyt Özdemir tepki gösterdi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N 1K, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunları tartışıldı. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Derneği adına programa katılan Yasemin Çakıcı, isim vermeden Gülen cemaatini hedef gösterdi:

CEMAATİN PARMAĞININ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

"Tamamen şaibe dolu sınav. Hakkımız yendi. Kopya çekildiği ispatlanmış olmasına rağmen birileri korunuyor. Bu korkunç bir şey. Bu kadar yansımışsa aynı zamanda medyaya. Ne yazık ki biz cemaatin parmağının olduğunu düşünüyoruz bu işle ilgili. Bu yüzden korunduğuna eminiz çünkü optik puan ortaya çıktı. Tek bir çizik yoktu."

İşte bu sözler Cüneyt Özdemir'i kızdırdı. Çakıcı'nın sözünü kesen Özdemir, "Neye göre böyle bir şey söylüyorsunuz Yasemin Hanım? Elinizde bilgi belge var mı?" diye sordu. Bu soruya Çakıcı şu sözlerle karşılık verdi:

ÇOK FAZLA İSPATLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

"Resmi bir belge ortaya çıkarmak mümkün değil. Zaten usülsüzlük var ortada. Çok fazla ispatlamak mümkün olmuyor. Özellikle şunu biliyoruz. Ağustos ayında Ankara'daydık. Bu süreç içinde Van'dan Diyarbakır'dan çeşitli illerimizden gelen öğretmenlerimiz var. Gözledikleri şeyleri doğrudan bizimle paylaşıyorlar. Sorular nasıl dağıldı ellerinde net bilgiler var."

BELGE BİLGİ YOKSA

'Net bilgiler var' sözü üzerine Özdemir, araya girerek öğretmen adayına Türkiye'de yaratılan cemaat efsanesini anlattı:

"İşte keşke o bilgileri Yasemin Hanım. Böyle genellemeler yapıldığı zaman haklıyken haksız duruma düşülüyor. Elinizde bilgi belge varsa çıkartırsınız canlı yayında elimde belgeler var dersiniz. O zaman 'şu cemaat bu grup yaptı' dersiniz. Anlayışla karşılarım. Ama belge bilgi yoksa bu Türkiye'nin yeni umacısı olarak yaratılan 'The Cemaat' ya da cemaate herşeyin yüklenmesinden ben bu programda en azından karşıyım."