BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Özdemire teşekkürler

Obama, Facebook'ta sayfa açıp, soruları cevaplıyor, Türkiye ise hala yasasını tartışıyor. İşte bir gazetecinin çığlığı;

Abone ol

İnternethaber 9. yaşını Mardin'de yaşanan felaket nedeniyle bu yıl sessiz kutladı. İnternet haberciliğini o dönemlerde küçümseyen hatta sesine bile kulak tıkayan onca isim şimdi birer site sahibi! Peki çığ gibi büyüyen bu sektör, Türkiye'de nereye koşuyor? İşte tüm bu sorular bugün CNN Türk'te yayınlanan beşN birK'da cevap buldu.

İnternet gazeteciliği büyüyor ancak sorunlu! Sorumlu gazeteci değil Türkiye'de kendi yasası olan sorumlu gazeteciler olmak istiyoruz. Bu sözler İnternet Medyası Derneği Başkanı ve İnternethaber Genel Müdürü Hadi Özışık'a ait. Özışık, Cüneyt Özdemir'in CNN Türk ekranlarında hazırlayıp sunduğu beşN birK'da sektörün sorunlarını dile getirdi, internet haberciliğinin Türkiye'deki tarihsel gelişimini anlattı.

"BİZLER DİĞER MESLEKTAŞLARIMIZ GİBİ GAZETECİYİZ"

Diğer gazeteci meslektaşlarıyla aynı işi yaptıklarını; ancak haberin yer aldığı mecranın farklı olduğunu dile getiren Özışık, bu farklılığın kendileri için mevcut yasal düzenlemelerin yetersizliğinden dolayı dezavantaj haline geldiğini söyledi.

"TÜRKİYE BU KONUDA ÖNCÜ!"

Türkiye'deki internet gazeteciliğinin bölgedeki ülkeler baz alınarak bir değerlendirme yapıldığında, haber kalitesi okuyucu profili ve ziyaretçi sayısı gibi birçok yönden daha iyi olduğunu ifade eden Özışık, "Biz gazeteciler, meslektaşlarımla beraber, aynı işlevi yapıyoruz aynı görevi yapıyoruz ama onlar gibi aynı haklara sahip değiliz. Mesala bizim spor sitemiz var, biz maçlara arkadaşlarımızı gönderemiyoruz, akraditasyon yapamıyoruz. Benim Ankara'da temsilcim var ancak bu arkadaşımızı Başbakanlık'a gönderemiyoruz" dedi.

"BAŞBAKAN BU KONUDA SÖZ VERDİ"

Sektörün temel sorunlarının farkında olduklarını ve çözümü konusunda üzerlerine düşeni en azından dernek olarak yerine getirdiklerini ifade eden  Özışık,"Biz ne istiyoruz öncelikle yerimiz belli olsun, bir künyemiz olsun istiyoruz. Nerede yayın yapıyoruz, kimiz biz? Bunu ortaya koymak istiyoruz. Diyoruz ki ne olduğu belli olmayan bir kişi olmak istemiyoruz! Yani bir arkadaşımız bunlarda kim dediği zaman rahatlıkla biz buyuz cevabını vermek istiyoruz. Künyemiz burada, bu adresteyiz ve telefonumuz bu! Biz bunu anlatmak istiyoruz. Arkadaşlar biz yasal değiliz, gelin bizi yasal haline getirin. İşte tüm bu söylemlerle üç yıldır çığlık atıyoruz ancak bizim yasamız çıkmıyor. Şimdi yeni bir beklentimiz var. Sayın Başbakan'la yapılan bir toplantıda mikrofonu alarak tüm bu isteklerimizi dile getirdim. Kendisi bu konuda bana, bu konuda destek olacağız sözü verdi" dedi.