BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

Üç büyükleri şaşırtan isimler

Sezon başında taraftarın gözbebeği oldular imza atınca işler değişti... Bu futbolcular sahada yokları oynadılar. İşte o liste;

Abone ol

Sezon başında sergiledikleri futbol ve attıkları gollerle taraftarın gözbebeği olan isimler, yeni sözleşmenin ardından bir anda durdu.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın uzun pazarlıklar sonucu imza attırdığı futbolcuların hepsi sakatlık problemiyle boğuşuyor. Beklentilerin yüksek olduğu oyuncular, sakatlık dışında sahada yokları oynuyor.

[PAGE]

ALEX: Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, 22 Ocak Perşembe günü 2 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. Sarı-lacivertli takım bu tarihten sonra 17 maç oynarken, Brezilyalı oyuncu sakatlığı nedeniyle 6 karşılaşmada takımını yalnız bıraktı. Puan kaybı yaşadığı maçlarda maestrosunu arayan Kanarya, Beşiktaş karşısına ilk kez Alex'siz çıkmak zorunda kaldı.

[PAGE]

DEIVID: Fenerbahçe, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Deivid de Souza'nın sözleşmesini 5 Mart'ta 3 yıl uzattı. Bu tarihten sonra ligde 7 ve Türkiye Kupası'nda 2 maçta ter döken Sambacı, 3 kez fileleri havalandırdı ancak kendisinden beklenen futbolu sahaya yansıtamadı. İki ayrı maçta takım arkadaşları Uğur Boral ve Emre Belözoğlu'yla tartışarak krize neden oldu.

[PAGE]

SERVET: Galatasaray'da uzun zamandır sözleşme uzatma konusunda yönetimle görüşmeler yapan Servet Çetin, 20 Ocak'ta mutlu sona ulaştı. Milli futbolcu, kulübüyle 3 yıllık anlaşma sağladıktan kısa süre sonra ciddi sakatlık yaşadı. 22 Şubat'ta tarak kemiği kırılan Servet, 2,5 aydır formasına hasret.

[PAGE]

NOBRE: Beşiktaş, uzun süren görüşmeler sonrası 24 Nisan'da Mert Nobre'yle yeni sözleşme konusunda anlaşmaya vardı. 4 Nisan'da oynanan Kayserispor maçında sakatlanan ve çekilen MR'ı sonrası bel spazmı olduğu belirlenen Nobre, 4 lig ve bir kupa maçında forma giyemedi.

[PAGE]

DELGADO: Beşiktaş, Matias Delgado'nun imaj ve transfer haklarını 19 Ocak'ta 4.9 milyon euroya satın alındı. Ligin devre arasında kontrol amaçlı İtalya'ya gitti, sakatlığı nedeniyle 1 ay forma giyemeyeceği haberi geldi. Yönetim, '10 numara' yokluğunda Yusuf Şimşek'i transfer etti. Arjantinli futbolcu, tüm haklarının Beşiktaş'a geçmesinin ardından oynadığı 11 maçta sadece 2 gol, asist yapamadı.

[PAGE]

NONDA: Galatasaray, geçen sezonki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Shabani Nonda'nın devam eden kontratını eylülde 2 yıl uzattı. Sık sık sakatlanan Kongolu futbolcu, çok gol kaçırdığı ve oyunu yavaşlattığı için eleştirildi. Geçen yılki performanısını mumla aratan Nonda, yeni söleşmenin ardından 2 golde kaldı.

[PAGE]

SABRİ: Galatasaray, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesini 1 Eylül 2008'de 3 yıl uzattı. Denizlispor'la oynanan sezonun ilk maçında sakatlanan milli futbolcu, 2 ay sahalardan uzak kaldı. Sağ bek sorunu nedeniyle Serkan Kurtuluş transfer edildi. 5-2'lik Kocaelispor maçında tepki çekti, taraftardan özür diledi. Kadro dışı kalmaktan Skibbe-Bülent Korkmaz değişikliğiyle kurtuldu. Fenerbahçe derbisinde yaşananlar nedeniyle PFDK'dan 2 maç ceza aldı.